dimarts, 16 de febrer del 2010

Barcelona aposta per la seguretat vial



Una bona noticia per a la seguretat vial, Barcelona instal•larà càmeres intel•ligents que a part de les infraccions dels cotxes també registraran les de les motos ja que poden llegir matricules de petit tamany. Girs prohibits, canvis bruscs de carril seran gravats per càmeres de darrera generació, d’infrarojos o de visió diürna, que permeten una imatge molt precisa.

D’entrada ja s’ha instal•lat un equip a la intersecció d’Aragó amb Passeig de Gràcia i un cop acabades les proves se’n habilitaran set punts més. El set punt són cruïlles de amb una ratio de sinistres superior a la mitjana de la ciutat i el seu emplaçament s’ha decidit d’acord amb les recomanacions del RACC.

La mesura intenta reduir el nombre d’accidents, en especial els de motos, donat que la majoria es produeixen per no respectar el s semàfors. Barcelona és un ciutat amb moltes motos, de ben segur sense elles la circulació seria molt més difícil, per això es important que l’ajuntament de la ciutat intenti millorar la seguretat dels seus ocupants. Malgrat alguns puguin afirmar que es una mesura contra les motos cal tenir en consideració que de les 31 persones que van morir en accident de transit a Barcelona a l’any 2009 21 eren motoristes i 10 vianants. Sovint les motos no són culpables dels accidents -en un 70% el causant és el vehicle contrari- però és bo que es posin mesures per reduir els sinistres i preveure danys majors.

Els que veuen la ciutat sempre en negatiu segur que diran que la posta en funcionament de les noves càmeres, o sigui el nous controls, tenen afany purament recaptatori. Pels que veiem Barcelona en positiu creiem que queda clar: el que es prima és la segureta vial. Si algú ho posa en dubte que es pregunti per què els emplaçaments de les càmeres estan perfectament senyalitzats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada