diumenge, 11 d’octubre del 2009

Pastís de formatge amb panses, la recepta de la meva mare


La paella popular que organitzem els socialistes cada any per la Festa Major de les Corts es diferencia d’ altres activitats gastronòmiques similars és en que alguns dels comensals complementen el menú i porten alguna cosa de collita pròpia per compartir-la amb els veïns i veïnes de la taula. Patates fregides del xurrer, embotits, cava, olives, refrescs són alguns dels exemples d’una improvisació desinteressada.

Enguany, i m’està mal dir-ho, han triomfat els dos pastissos de formatge amb panses que va fer i portar la meva mare. Fets a tallets petits va arribar a molta gent, potser una cinquantena de persones els van poder tastar. Resulta que el pastís va agradar molt i van ser vàries les persones que es van acostar a la meva mare per tal de demanar-li la recepta, la dona no cabia de goig. Alguns em van dir que seria bo que la posés (la recepta, no la mare) al meu bloc, així la podrien copiar sense problemes.

Dit i fet, com que els socialistes ens agrada compartir les coses aquí en teniu la recepta. La mare diu que es molt senzilla, ja m’ho sabreu dir. Que aprofiti.

½ Kg de formatge tipus quark (en trobeu en terrines a qualsevol gran superfície)
50grs de farina
150grs de sucre
3 ous
Panses al gust (millor que siguin “corintes” que no tenen pinyol i són més petites)
1 làmina de pasta de full (ho trobareu als congelats del súper)

Remenar tots els ingredients, posar-los dins un motlle folrat amb la làmina -prèviament descongelada- de pasta de full. Posar-ho al forn, suau uns 150 graus durant 45 minuts,o més, cal que veieu el pastí quallat.

I ja està, esperar que es refredi i bon profit. Per cert, si us en sobra, que ho dubto, la mare diu que es pot congelar.

3 comentaris:

  1. Encara que jo no el vaig poder tastar, no em va arribar, erem molts, pel que dieu era un pastís boníssim i sempre és bo que les mares ens ensenyin les seves habilitats i a sobre ho comparteixin. Enhorabona, doncs, a la teva mare i moltes gràcies per la recepta. No dubtis que ho intentaré de fer, el resultat segur que no será tant bo,peró hi posaré molta voluntat. Moltes gràcies.

    ResponElimina
  2. Tinc notícies de vàries persones que han llegit la recepta i que ja l'han fet. Resultat: diuen que és molt senzilla de fer i el pastís els ha sortit bo a tothom.

    ResponElimina