dijous, 15 d’octubre del 2009

Objectiu la lluna



Mentre el jurat concedia el premi Nobel de la Pau a en Barak Obama president del Estats Units d’Amèrica, la lluna estava sent bombardejada per un projectil Centaure i posteriorment per la sonda LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) enviats per la NASA. Segons l’agència aeronàutica la missió ha de servir per confirmar la presència o absència d’aigua gelada en un cràter situat al pol sud de la lluna i que està permanentment a l’ombra.

Pel que sembla el forat que s’ha fet amb el bombardeig és d’uns 8kms d’ample, (aquestes dades no estan confirmades). Segons algunes fonts -que no sé si són dignes de crèdit- l’experiment és contrari al dret de l’espai que prohibeix la modificació ambiental dels cossos celestes. Altres afegeixen que és un acte hostil contra les “civilitzacions extraterrestres” conegudes i assentades a la lluna...

En fi, jo no tinc gaire clar que sigui oportuna la forma emprada per buscar aigua a la lluna. No sé si els llunàtics s’han molestat, si ho consideren una declaració de guerra.

El que sí sé que us deixo un magnífica foto i una pregunta per reflexionar: amb quin dret podem els humans agredir altres planetes?

5 comentaris:

  1. Hola,

    Si ens posem a filosofar segur que entrem en terrenys perillosos. El que està clar és que la ciència intenta avançar per trobar les grans preguntes de la nostra història. No sé si hi ha una "llei" o norma que estipuli quina mena de proves es poden realitzar fora de la Terra -ho desconec totalment-, però sempre hi haurà persones o organitzacions que s'hi oposaran.


    M'ha fet molta gràcia imaginar-me els llunàtics...molt còmic tot plegat.

    Salutacions! :)

    ResponElimina
  2. Ah, que se m'oblidava, això de l'Obama sí que ho trobo un horror!!!

    ResponElimina
  3. Jo estic amb tú Enric. No tenim cap dret, no tenen cap dret. Si a la terra tenim espais comúns que no s'an de tocar perque son de totos, passa el mateix allá dalt, í a mí no m'han demanat permís per bombardegar res. ¿i a tú?

    ResponElimina
  4. Hola,

    A mi això de no poder intervenir en d'àltres mons en sona més a un lema que moltes vegades el capità Kirk d'Star Trek havia esmentat.

    De fet s'està parlant de les terraformacions de la Lluns i Mart i això és ciència cent per cent perquè la humanitat tingui altres llocs per anar a raure, o si vols, altres lloc per espatllar.

    Bon titol del post, suposo que és del Tin-tin, oi?

    ResponElimina
  5. Hola.
    Realment em preocupa que els humans "exportem" la nostra prepotència i violència a l'espai exterior. Crec que ja hem fet prou mal als habitants(racionals o no) del nostre planeta, per anar ara a "colonitzar" l'univers. No dic que no ho haguem de fer, dic que cal ser molt curosos i respectuosos.
    Respecte a la recerca d'aigua, hauriem de primer no malmetre la que teniu al nostre abast a la terra.
    Gràcies pels vostres comentaris.
    Enric

    ResponElimina