dimecres, 17 de març del 2010

Els dolents de la pel•lícula


El FBI, l’agència federal d’investigació dels Estats Units, ha editat el nou cartell del 10 personatges més buscats. Al ser el 60è aniversari des de que van començar a editar aquests cartells la nova edició ha tingut una major repercussió mediàtica. Les fotos han sortit als noticiaris i al diaris d'arreu del món.

Durant 60 anys les cares de 493 “dolents i perillosos” han aparegut als cartells i de tots ells només 8 han estat dones. L’èxit del FBI és innegable -són tan bons i efectius com a les pel•lícules- n’han pogut capturar o localitzar 463, gairebé el 94%!

Us preguntareu que faig parlant d’aquest tema. Mirant les fotos una cosa m’ha cridat l’atenció, us heu fixat amb els noms dels personatges? Feu-ne una ullada. De 10 buscats 4 tenen noms d’ascendència llatina. Tenint en compte que els llatins, junt amb els afroamericans, ocupen les capes més baixes de l’escalafó social de la societat nordamericana podem treure’n algunes conclusions. Algú dubte que la marginació social afavoreix l’aparició de la delinqüència?

1 comentari:

  1. Enric, has pensat el mateix que jo vaig pensar ja fa temps quan vaig veure la pàgina dels més buscats per la policía de New York City. I ara és igual, no hi ha cap WASP!

    ResponElimina