dimarts, 29 de setembre del 2009

Nova moda alemanya: rebentar actes


Una nova moda ha arrasat durant la darrera campanya electoral alemanya: els "flash mob" protesta als mítings de l’Àngela Merlkel. Què son els flash mob? Son una acció organitzada, d’un grup indeterminat de persones, normalment autoconvocades, que utilitzen les tecnologies actuals i les xarxes socials per efectuar un acte ràpid, concret i inusual amb el fi de tenir un ressò mediàtic determinat. El participants d’aquestes accions contra els conservadors alemanys s’ho han passat teta. Però ha servit de res?

La Merkel, com sabeu, no és dels meus. Llegida la notícia de “la Vanguardia” sobre les accions als seus mítings d’entrada em va fer venir un somriure, desprès meditant les conseqüències m’ha començat a preocupar. Realment vist des de fora és divertit que les intervencions de la candidata Merkel siguin corejades amb un yeaah, que els finals de les seves frases siguin repetits com si es tractés d’una cerimònia religiosa al barri de Harlem (o això és el que ens ensenyen a les pelis), però el rerafons és un altre. En realitat el que s’està fent és un intent de rebentar un acte polític, un acte autoritzat i democràtic, i això no fa cap gràcia.

Sovint es creu que la llibertat d’expressió es dir el que es vol, quan es vol i on es vol, cert això és llibertat, però també és llibertat poder expressar-se lliurement davant de les altres persones en un acte que has organitzat tu. No és de rebut que uns puguin cridar, amb l’excusa de la llibertat d’expressió, fent callar a un altre, això amics no és democràcia, és dictadura. Els que l’hem patida (la dictadura) sabem el que ens va costar aconseguir la democràcia i no la volem perdre.

Lamentablement, amb crits o sense, la Merkel i els seus del CDU, han guanyat les eleccions a Alemanya. De res ha servit, la gresca en contra als seus mítings. La participació electoral ha baixat, la dreta ha guanyat, però qui ha perdut?

Potser fóra bo que els esforços que alguns esmercen en boicotejar actes polítics els dediquessin a crear una alternativa política i social coherent, potser així, o només així, en un temps no molt llunyà la Merkel i els seus perdran les eleccions.

.

2 comentaris:

  1. Estarem preparats i no caurem en la provocació. El que volen es fer aldarulls i soroll.

    ResponElimina
  2. Això és una versió més depurada del que ens fan a nosaltres, "a lo cutre". Però ja veuràs com a la propera algú ho copia aquí.

    ResponElimina