diumenge, 13 de setembre del 2009

Inquisidors a la cort d’Obama

Quan un organització de qualsevol tipus esmerça part dels seus esforços per controlar les activitats dels seus membres, quan l’obediència i la força autoritària de la direcció és l’única manera de mantenir unit un grup vol dir que alguna cosa no funciona, que el sistema està espatllat.

Això és el que li passa a l’església catòlica americana. Fa poc va haver d’afrontar centenars de denúncies per assetjaments sexuals als feligresos, d’acusacions de pederàstia de molts dels seus capellans. Desprès de molt judicis i investigacions ha hagut de reconèixer les “malifetes” de molts dels seus representants. Han hagut de pagar fortunes en indemnitzacions per tal que els afectats callin. Han tapat com han pogut el forat.

Ara tenen un nou problema, resulta que el Vaticà creu que la conducta de moltes de les congregacions de monges dels Estats Units d'Amèrica s’ha” liberalitzat” massa. Sembla ser que aquestes monges segueixen la filosofia emanada del congrés Vaticà Segon, alhora que incrementen el seu treball en activitats de caire caritatiu independentment del seu caràcter catòlic o no. Algunes d’aquetes monges van més enllà i defensen sense embuts l’ordenació sacerdotal femenina i l’abolició del celibat obligatori, i a més van sense hàbit!. Pels bisbes conservadors que fan costat a Ratzinger això ja es massa i han endegat una campanya per fer tornar a les “bones costums” a les monges divergents, a les monges massa progres pels seus ulls.

Per controlar a les monges s’ha encarregat a la Sagrada Congregació per la Doctrina de la Fe(La Santa Inquisició) que faci un estudi de totes les congregacions sospitoses, en tregui conclusions i actuï en conseqüència. A tal efecte hi han enviat inquisidors. El resultats de les investigacions no es faran públics i quedaran en mans dels bisbes (homes) per actuar, regular i imposar la seva llei sobre les monges (dones).

En fi, gris futur a la vista per les “monges progres ianquis”. Que Déu les agafi confessades.

2 comentaris:

  1. Una lástima que ese dinasaurio llamado iglesia no quiera aprovechar el aire fresco que le pueden aportar estas congregaciones.

    Para mí es otra muestra más de la hipocresía eclesiástica: cuando alguien de su "santo seno" se dedica a imitar aquello que se supone Jesús hacía (ayuda a la gente necesitada, denunciar las injusticias sociales, ...) la santa madre iglesia les manda callar.

    Y sobre el tema del machismo en la iglesia... qué decir tiene! Ya lo dice san Pablo en sus cartas:
    -“Que la mujer aprenda calladamente, con toda obediencia” (1Tim 2,11)
    -“Quiero que sepáis que la cabeza de todo hombre es Cristo, y la cabeza de la mujer es el hombre” (1Cor 11,3)
    y sigue diciendo:
    “Todo hombre que cubre su cabeza mientras ora o profetiza, deshonra su cabeza. Pero toda mujer que tiene la cabeza descubierta mientras ora o profetiza, deshonra su cabeza; porque se hace una con la que está rapada.
    Porque si la mujer no se cubre la cabeza, que también se corte el cabello; pero si es deshonroso para la mujer cortarse el cabello, o raparse, que se cubra.
    Pues el hombre no debe cubrirse la cabeza, ya que él es la imagen y gloria de Dios; pero la mujer es la gloria del hombre.”

    ¿?¿?Y este hombre es una de las piedras angulares del pensamiento cristiano con semejantes razonamientos?¿?¿?

    Com diuen al meu poble "Con la iglesia hemos topado"! ;-(

    RQB

    ResponElimina