dimarts, 22 de setembre del 2009

Barcelona, una visió en positiu

Les històries, les situacions, les coses sempre es poden veure des de diferents punts de vista. Això no només és normal si no que és necessari, de la confrontació de criteris se’n treu sempre molt profit. A vegades, però, per motius polítics, econòmics, religiosos o socials, els fets o les accions es distorsionen de tal forma que no reflecteixen per res la realitat. Barcelona, i per extensió el seu govern, està patint darrerament un assatjament constant. Si haguéssim de fer cas de tot el que diuen alguns polítics de l’oposició, o els mitjans de comunicació, a Barcelona no s’hi podria viure. Sembla, com a mínim, que exageren una mica. La realitat és una altra. Tot i la crisi econòmica, tot i haver de combatre molts problemes, la ciutat segueix estant a tots als “top 10” comparatius de les millors ciutats del món. Per fer negocis, turisme, per viure...

Hem de treure’ns el pessimisme de sobre, vivim en un món en crisi i el que cal és lluitar tots plegats per seguir fent una ciutat cada dia més justa i més humana, no volem més pals a les rodes. Segur que s’han de fer moltes coses, segur que cal un esforç important, però volem, necessitem, optimistes amb visió de futur, amb visió de ciutat i que s’estimin Barcelona.

Avui he descobert aquest vídeo, Barcelonízate. En Juan Valverde està orgullós de la seva ciutat i ho propaga a la seva manera. Com jo a la meva.








1 comentari: