divendres, 1 de gener del 2010

Nou error de la TV3


Sempre he cregut que la missió de la televisió pública és la d’oferir a la ciutadania una programació variada, sovint apartada dels interessos del gran públic, que aporti un grau de qualitat important. No insistiré en el que he afirmat vàries vegades que hauria de ser una televisió democràtica i sense ideologia concreta i que hauria de defensar els interessos de tots i totes.

Dit això, no puc estar-me que manifestar el meu malestar al descobrir que el dia de cap d’any TV3 – la televisió publica catalana- contra programa a la TVE – la televisió pública espanyola-. I fa una contra programació a les 11 del matí a l’hora del tradicional concert de valsos des de Viena amb l’emissió per primera vegada d’un altre concert de cap d’any. Un concert, que segons la propaganda prèvia, combina entreteniment i música des del teatre El jardí de Figueres. Un concert on la Sifònica de corda i cobla de Catalunya interpretarà peces en homenatge a la nova cançó, clàssics del rock català, cançons tradicionals catalanes i sardanes.

No tinc res contra els concerts, al contrari, penso que se’n emeten pocs. El que no em sembla bé és l’intent de competir, de treure audiència, a un altre televisió pública amb un producte de similars característiques a la mateixa franja horària. Quina és la raó? Si el tema és la defensa de la música, no es podia programar el concert per una hora més tard i així facilitar que els amants de la música poguessin gaudir dels dos concerts?

El problema, penso, es que hi ha interessos amagats, interessos polítics de persones que només haurien de ser tècnics, interessos de gent que el que volen és la confrontació, interessos que a la llarga poden provocar un esvoranc a la societat catalana. Es això el que volem?



4 comentaris:

  1. Tothom acaba contraprogramant i no passa res. La gent ha de tenir la llibertat d'escollir. No trobo lògic que Sant Joan Despí hagi de demanar permís a Sant Cugat per fer la seva programació.

    ResponElimina
  2. Això... la tele avui en día no hi ha per on agafar-la.però les públiques també necessiten fer això ? falta d´imaginació ? el tandem Terribles/Saez...en fi, i la culpa en part nostra per suposat

    ResponElimina
  3. Fora bo saber l'audència d'aquest "nou" concert.

    ResponElimina
  4. Si, fora bó saber l'audiència d'aquest concert, que sí es nou. I veure quin percentatge de la població de Catalunya el va seguir... Trobo que es un bon projecte, que segurament va costar molta feina de molta gent. També trobo molt trist, que es cerquin interessos polítics en un acte cultural en lloc d'alegrar-se per la creació de un concert propi d'aquestes dimensions. I quan TVE tregui un concert de música espanyola, podeu comparar productes i audiències. Mentre tant, Viena és Viena i Figueres és Figueres. I precisament la Democràcia es la que permet una oferta alternativa d'aquest tipus. L'usuari final té l'elecció

    ResponElimina