dimarts, 26 de gener del 2010

Càstig diví


Diuen que la fe mou muntanyes, no ho sé, no ho comprovat mai. Les úniques vegades que he vist -per la tele- moure’s una muntanya ha estat un esllavissament, un desastre natural que no crec que ningú hagi encarregat a alguna de les moltes divinitats que afirmen que ronden pel nostre planeta.

El que si provoca la fe religiosa –portada a un extrem de fanatisme- és a situacions de risc gratuïtes. Aquí teniu l’exemple que, segons Associated Press, ha passat a Irkutsk (Rússia).

Resulta que 117 persones han hagut de ser hospitalitzades i 83 més medicades desprès que ingerissin aigua d’un llac al costat d’una església. Els russos ortodoxos creuen que l’aigua obtinguda a la Epifania -que ells celebren el 19 de gener- és sagrada, per tant no van tenir cap mena de mania per beure-la. El líquid del llac va resultar que estava contaminat i va intoxicar a molts dels creients. Haurà estat casualitat o és un càstig diví?

2 comentaris:

  1. Uf!!! qué fort!!! Jo no crec que les divinitats tinguin tant de temps com per entretenir-se fent aquests càstigs divins a la població; s'ho hauríen de fer mirar. Marta

    ResponElimina
  2. Es que hay amores que matan.

    Aixó és que no saben que els miracles s'han de saber interpretar, com quan van anar Jesús i els seus deixebles a caminar sobre l'aigua i quan un d'ells va cridar "Senyor, senyor, que m'ofego", en Jesús li contestà "Deixa de fer el burro i passa per les pedres com tothom"
    Algú els hauria d'haver dit a aquesta colla de fanàtics que una cosa és que l'aigua del llac sigui sagrada i altre és que a l'hora de beure millor endur-se una ampolleta d'aigua de Sant Hilari de Sacalm.

    ResponElimina