diumenge, 27 de desembre de 2009

Bestieses humanes: gats amb perruca
Les hores de lleure dels dies de festa, sobretot quan n’hi ha de seguits, ofereixen una oportunitat per fer coses que normalment no es té el temps de fer. A mi, personalment, m’agrada anar xafardejant per la xarxa. Començo per un tema i mai sé on acabaré. La meva darrera aventura d’exploració m’ha portat des del Sàhara a una pàgina de venda de perruques per a gats.

Com que des d’aquest bloc em permeto opinar de moltes coses, i en especial he pres postura reiteradament sobre la relació dels humans amb els animals -baralles, toros (1,2,3), elefants, dracs de Komodo-, també vull opinar sobre les perruques per a gats.

Els gats són éssers vius i com a tals es mereixen un tracte correcte per part dels humans. Els gats domèstics conviuen amb les persones, als pisos, a les cases, per tant necessiten unes cures que facilitin les relacions mútues. Menjar, medicines, distraccions, jocs, però sobretot companyia i afecte. El que no cal oblidar mai, per molt que els puguem estimar, que no són persones, que són animals. I és com a animals com els hem de tractar, no els hem “d’humanitzar”. Intentar se’ns assemblin no deixa de ser una aberració. Així doncs davant de la possibilitat d’una nova moda “gatona” només puc fer una afirmació: Perruques per a gats? No gràcies.

1 comentari:

  1. Hola Enric, gracias por la invitación a tu Blog. Como andaluz que poco ha salido de Andalucia y que nunca ha estudiado el Catalán, pues ya te puedes imaginar mi soltura en Catalán; pero sin embargo he podido entender todo tu articulo, al fin y al cabo la lengua catalana deriva del latín y tiene una estructura y construcción mental igual que el castellano, asi que con un poco de intuición y ante palabras desconocidas,con una traducción libre y utilizando el juego aquel de completa la frase; pues creo que lo entendi todo. Como bien dices, los gatos son seres vivos y como tales se merecen un trato correcto por parte de los humanos, que por mucho que los queramos no debemos olvidar nunca que son animales y como tales tenemos que tratarlos, no son personas para humanizarlos. A ti no te gusta la nueva moda de las pelucas para gatos. Yo solo tengo que añadir que tampoco me gustan las pelucas para gatos, ni tantas vestimentas y artilugios para perros y animales domesticos y mucho menos que se intenten domesticar sacando de su habitat a tantos animales. Al gato lo que es del gato, libertad. Al hombre lo que es del hombre, libertad y el Cesar que se joda.

    ResponElimina