dijous, 10 de desembre del 2009
Galetes de Nadal
Com cada any, quan s’acosten les festes nadalenques, la meva mare es tanca un tarda a la cuina i es posa a fer les galetes que tan ens agraden a tota la família. Avui, com és dijous, hem dinat plegats, i m’ha portat tota contenta un paquetet unes quantes galetetes per que vagi fent boca.
No me’n he pogut estar i li he demanat la recepta, penso que una cosa tan bona ha de ser més coneguda. Aquí la teniu.
Ingredients.
180 grams de mantega
180 grams de sucre
4 rovells d’ou 370 grams de farina
Ratlladura de llimona
1 raig de rom
1 culleradeta de llevat (royal)
Preparació: (us ho transcric tal com m’ho ha explicat)
Amb la farina i el llevat cal fer una petita “muntanyeta”, li farem un cràter al centre. Un dels forat hi posarem els rovells, el sucre, el rom i la ratlladura. Ho barregem tot fins obtenir una massa, incorporem la mantega , que prèviament hem fet a trossets, i ho treballem tot fins a obtenir una massa homogènia. Deixarem la massa reposar una estona a la nevera.
Amb el corró fer una làmina d’uns 4mm i amb motllos petits - poden ser cors, estels, arbres de Nadal, campanetes...- donar formes a les galetes. Posar les galetes al forn uns 35 minuts a 180 graus.
Les galetes es pinten amb rovell batut i es poden decorar a discreció, per exemple amb panses o granets de colors.
Bon profit!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Gràcies per la recepta!!! Tenen molt bona pinta!! Les farem aquest cap de setmana.. :)
ResponEliminaLes receptes de les mares son les bones del mon! Penso probar-les!
ResponEliminaUau. Este finde me pongo a ello, a ver si me salen.
ResponEliminaLes tastaré
ResponEliminaEls canalons de l'avia, el capò farcit de la mare quins records.....
ResponEliminaLes penso fer segú que seran molt bones!!
Montse
Me'n alegro que us hagi agradat la recepta. Ja m'explicareu que tal us han sortit!
ResponEliminaJa trobava a faltar la lectura de cada dia. I reiniciar-la amb una recepta tan dolça ha estat collonut. mans a l'obra, a veure si surten bé!
ResponEliminaBé, com sempre compartir els secrets culinaris de les mares es tot un plaer, aquestes Nadal més d'un farem aquestes galete, jo al menys. Una abrada
ResponElimina