dissabte, 1 d’agost del 2009

Una gran troballa al rovell de Les Corts: cultura i oci al Bar Comas


Deu ser l’estiu, la calor, la relaxació el que et fa veure les coses d’una altra manera. A l’estiu te’n adones -o recordes- que a la vida es pot anar a un altre ritme, més ràpid, més lent, al ralentí segons el moment. A l’estiu estem oberts a noves experiències, a nous reptes. A l’estiu fem el viatge somiat, fem el dropo, rellegim el “nostre” llibre. A l’estiu fem, o ho intentem fer, tot allò que durant tot l’any no hem fet. A l’estiu intentem viure d’una altra manera.

I pot ser gràcies al l’estiu que he fet una gran troballa al barri. Ahir, tot passejant, sense presses, em vaig plantar a la plaça Comas. Tenia una conversa pendent amb la Monste Sánchez, la regidora del districte, i, enlloc de fer-la a la seu, em va proposar fer-la al bar de la plaça. Ens vam dirigir al Bar Comas, un establiment amb una magnífica terrassa, a la cantonada amb el carrer peatonal Taquígraf Martí. Ens vam seure sota un dels grans para-sols i es vam posar a xerrar. De seguida la mirada se’m va desviar: a la paret un cartell anunciant una exposició sobre la Setmana Tràgica a l’interior del bar.

Una gran troballa, un exposició cultural en un bar-restaurant de barri, del meu barri. L’exposició consta de 22 reproduccions a gran tamany de postals sobre la Setmana Tràgica editades a l’època. Jordi Miralles, el seu coordinador, ens explica que és una petita selecció de targetes del editors J. Vilà i d’A.T.V (un dels més grans editors de l’època). Realment val la pena veure-la.
Però la història no comença ni acaba aquí. La idea que tenen els del Bar Comas és transformar les parets del menjador en una petita sala d’exposicions de tema cartòfil. Aquesta és la segona que realitzen, la primera va ser una selecció de postals de pintors modernistes, com ara Ramon Casas, Antoni Utrillo, Alexandre de Riquer o Gaspar Camps. En estreta col·laboració amb el Cercle Cartòfil de Catalunya, del qual en Jordi Miralles n’és membre actiu, estant preparant les properes exposicions, una de les quals de ben segur seran postals antigues del barri de Les Corts.

Realment n’he sortit impressionat, l’esperit innovador de la gent del bar, les ganes de fer coses noves, la perfecta conjunció entre lleure i cultura, la voluntat de donar un servei de qualitat fan que el Bar Comas (Plaça Comas 6) sigui ja un pol d’atracció cultural del barri. Cal que fem córrer la veu. Felicitats per l’iniciativa.

Nota: No deixeu de visitar l’arxiu de fotos de postals sobre la setmana Tràgica que té penjat en Jordi Miralles al Flickr. Invertiu dos minuts, segur que us agrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada