dimarts, 4 d’agost del 2009

1909: fotografia, ciutat i conflicte



Passar part de les vacances d’estiu a Barcelona, t’obre un ventall de possibilitats que durant la resta de l’any no en pots ni tant sols somniar. A l’estiu la manca de temps del dia a dia queda aparcada. Així avui he anat amb la meva mare cap al barri del Born. Hem estat passejant una bona estoneta, hem comprat bacallà, hem fet els tafaners. Hem passat per carrers que feia anys que no trepitjava. Hem fet de turistes a la nostra ciutat i, aprofitant que estàvem per la zona, ens hem apropat a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona ha organitzat des del 17 de juny fins al 16 de gener del 2010, una exposició sota el títol 1909: fotografia, ciutat i conflicte. La mostra de més de 200 fotos reflexa, o com a mínim ho intenta, la realitat d’una societat noucentista enfrontada, o en convivència, amb una societat obrera, proletària. Un seguit de fotografies molt interessants, moltes d’elles curioses; des d’un Hospital de Sant Pau aïllat, sense cap casa pels voltants, a grups d’obrers treballant, passant per la reforma de la Via Laietana i el seu entorn.
Una exposició gratuïta que val la pena, un retrat de la història de la nostra ciutat. Està a l’abast de tothom, només cal acostar-se a la plaça Pons i Clerch 2, cantonada amb Comerç, qualsevol dia feiner entre les 10 i les 19 hores.
Com a anècdota, la sala de l'exposició és la mateixa on em van "tallar" per anar a la mili. Ja en fa un grapat d'anys...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada