divendres, 7 d’agost del 2009

Narco detingut en plena missa


La celebració dels 15 anys de la filla, un de les festes més importants per les noies mexicanes, va conduir a la detenció d’un dels narcos més perillosos i buscats per la policia internacional, en Miguel Ángel Beraza, alies la Troca, el rei de la droga sintètica: el cristall.

Mentre que fora vigilaven varies camionetes i un helicòpter, més de doscents policies armats van entrar a l’església i van detenir a més de 30 persones.

Les autoritats, les mexicanes i les americanes (DEA), estan satisfetes de l’èxit de l’operatiu en un clar exemple de l’estreta col·laboració entre els dos països en la lluita contra el narcotràfic. L’església catòlica, en canvi, recorda que de la missa és “l’acte sagrat més important pels fidels catòlics” i ha condemnat l’acció policial per “la manca de respecte i violència” i perquè “els fins no justifiquen els mitjans”.

Sembla mentida, els bisbes mexicans pensen que detenir narcotraficants no és una bona cosa. Potser posar delinqüents en mans de la justícia no es bo per a l’església catòlica. Potser no els agradi que “clients” tant bons ara estiguin empresonats. O no serà que estan tan emprenyats per què se’ls ha acabat un bon negoci?


2 comentaris:

  1. I no es podien esperar i agafar-lo quan sortís? Mira que entrar en sòl sagrat!!! No m'extranya que els bisbes estiguin emprenyats... Les prevendes s'han de respectar... on s'ha vist...

    ResponElimina
  2. Es que esos policías ya no respetan nada... ¿Cómo es posible que capturen a un capo justo antes de que deposite su limosna o diezmo en el cepillo?
    Eso no es aceptable. Las limosnas son sagradas más cuando son el medio para limpiar la mala conciencia de más de uno... ah! y claro, lavar la ropa... que diga, el dinero... Un abrazo desde México. Horacio Perea

    ResponElimina