divendres, 31 de juliol del 2009

Plaques franquistes retirades.

Ahir l’ajuntament de Barcelona va començar la retirada gratuïta de plaques de simbologia franquista de les façanes de les cases. L'alcalde accidental, Carles Martí, la regidora de les Corts, Montserrat Sánchez, juntament amb els representants de la comunitat de propietaris van retirar la primera placa d’aquesta campanya, va ser al carrer Numància, el meu carrer, a cinc minuts de casa. Jo passava per allà i vaig fer unes fotos amb el mòbil. Unes fotos per a la història. La meva història, la de les Corts i la de Barcelona.

Un total de 336 comunitats de veïns s’han acollit a la mesura que farà desaparèixer les plaques d’habitatge protegit col·locades pel "Ministerio de la Vivienda" durant el franquisme. D’aquesta manera es compleix la llei de Memòria Històrica que estableix un pla d’actuació per la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes commemoratives de la sublevació militar, de la Guerra Civil i/o de la Dictadura.

Dia que passa queda menys simbologia franquista als espais públics de la nostra ciutat -l’any 2005 hi havien censades 4.300 plaques! -, l’ajuntament s’ha posat mans a l’obra, ara cal que la resta administracions també facin la seva feina i retirin els símbols d’edificis de la seva titularitat. Lamentablement alguns costaran més que d’altres. Encara ens queda molt per fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada