dijous, 30 de juliol del 2009

Un acord important



Les ciutats son com éssers vius, han de créixer, arreglar-se i, si cal, guarir-se. Una ciutat és viva amb els canvis constants al seu territori; ara un carrer nou, ara un museu, demà una escola. Una ciutat és viva amb les posades al dia de les ordenances, de la circulació, de la neteja. Una ciutat és viva amb la cura constant dels seus habitants, sobretot dels més desvalguts. En definitiva, una ciutat és viva quan està en constant evolució.

Des de fa 30 anys Barcelona és una ciutat viva. Ningú ho dubta. Des de fa 30 anys Barcelona és una ciutat valenta. Des de fa 30 anys Barcelona està governada pels socialistes. Aquesta setmana Barcelona ha tornat a demostrar la seva valentia. Ahir tres dels grups municipals de la ciutat, encapçalats pel socialista Jordi Hereu, van presentar solemnement l’acord per impulsar la transformació de les instal·lacions esportives del FC Barcelona i el seu entorn. Tres hores més tard en Laporta com a president del Barça i l’Hereu com alcalde de Barcelona van signar el conveni.

Podeu llegir l’acord a la web de l’ajuntament de Barcelona. Jo només enumeraré algun detall que m’agrada. 31.700 m2 de noves zones verdes, ecobarri, un mínim del 50% d’habitatge protegit, 11.200 m2 d’equipaments...

Molts mesos de treball de molta gent a l’ombra, des del gran impulsor del projecte, l’alcalde Hereu, passant per l’àrea d’Urbanisme, a la gent districte de Les Corts. Molts mesos de reunions amb veïns i veïnes, amb entitats. Molt mesos de desencontres i encontres. Molts mesos de reunions amb el Barça. Molts mesos de reunions amb els partits.

I finalment l’acord, un acord important per la ciutat. Un acord que bloqueja qualsevol indici d’especulació, totes les plusvàlues generades al Barça es destinaran a la remodelació i ampliació del Camp Nou. Un acord important pel districte de les Corts, que rebrà d’una sola tacada la més gran dotació d’equipaments d’ús públic que s’hagi fet mai al seu territori. Un acord important pels veïns i veïnes de l’entorn que veuran incrementada la seva qualitat de vida amb un teixit urbà integrat, més equipaments i més activitat comercial.

L’acord només té un guanyador: la ciutat de Barcelona, els socialistes no toleraríem que fos d’un altra manera.

12 comentaris:

  1. Quan hom creu en un projecte, el pot defensar fins el final... i això és el que té el nostre Alcalde... Creu en aquesta Barcelona i en la seva ciutadania i ens defensarà on calgui i del que calgui... Gràcies.

    ResponElimina
  2. En principi, el pla em sembla, com dius, un pas endevant...

    Ara be... cal mirar be els números: 134000 m2 a 70m2 de pis de mitja, son 1857 pisos nous.

    Ara cal veure si l'equipament previst: 1 CEIP, 1 IES, 1 Escola Bressol, 1 CAP, 1 Centre Civic, 1 Residencia per a gent gran i 1 pavello amb piscina s'arriva a fer i alhora no altera les previsions del PAM per al barri... es a dir, que sumi al que ja estava previst!!!
    I veure si el fet de que 1800 pisos nous, entre 5000 i 8000 nous veins, no fan que les noves infraestructures quedin ja de per si petites...

    Un altre questió es si tot això cal fer-ho allà mateix. Un nou CAP? No hi ha la maternitat allà, que fa de CAP? Un nou IES allà, quan on no hi ha IES es a l'altra banda del barri...

    Suposo que sempre queda la sospita que cal vestir el PLA BARÇA amb alguna pinzellada social...

    Dubtes... que no ens facin un auditori com el de Masferrer, que ni acustica, ni caixa escènica ni entrades per a fer teatre en condicions...

    Apa... i al setembre, segur segur, ens cal una cervesa!

    ResponElimina
  3. Per cert, deixo el link de l'entrevista a l'Adela Agelet, de la Coordinadora d'associacions de veïns de les Corts... http://www.lescorts.cc/article/2009/07/adela-agelet-si-ens-quedem-sense-s%C3%B2l-aix%C3%B2-no-t%C3%A9-sortida

    ResponElimina
  4. Si és cert que hi ha un institut molt aprop, però també és cert que molts alumnes que viuen al barri, quan han de passar a la ESO es troben que en el institut que tenen més aprop no hi poden entrar per manca de places i s'han de desplaçar molt més lluny. Tenir un nou institut al barri és sens dubte una millora pel barri, la proximitat del nostres alumnes a ón es viu és millorar la qualitat de vida dels veïns.

    ResponElimina
  5. El cert es que la Mater es petit, i que el Boscan i l'Ausias estan allà dalt, lluny i amb una comunicació deficient. Però es a l'altre extrem, de Numàcia cap a la dreta, no n'hi ha cap! I com hi ha projectat un al barri que havia d'anar al Pla Anglesola (on no s'ha fet res més que les cases noves, cap equipamen), no es digui al final que s'ha fet l'institut projectat al PAM i que sigui el de Can Barça... ;-)

    ResponElimina
  6. ¿Alguien se plantea qué habría pasado con el miniestadi si no hubieran sido los socialistas los que lo hubieran gestionado? Los pisos se habrían hecho igual, y no sería la mitad protegidos, sino lo que la ley dice el 40%. ¡Para qué hablar de los equipamientos! posiblemente un poco de zona verde y un hotel seguro, esos son los planteamientos de la derecha. ¿Porqué no se publica lo que pedía el sr Laporta y se compara con lo conseguido? ¡Es que la gente se queja de todo y espera que lo que haga el ayuntamiento sea a gusto de cada uno! Algunas preguntas son comprensibles, algunas dudas también, pero no el ataque frontal de algunos y a la oposición por sistema.
    ¡Gracias Hereu regidora y el resto de los que han luchado por este proyecto, sin duda producto de un gran esfuerzo por parte de todos.

    ResponElimina
  7. Crec que tot avanç en una negociació es la formula més adequada per arribar a bon port

    ResponElimina
  8. sin conversaciones y consenso vecinal, la recalificacion tendra una gran oposicion, la primera manifestacion vecinal de Les Corts esta en marcha. El Sr. hereu en este distrito y en San Andres dialogando con los vecinos, llego siempre a acuerdos que le dieron prestigio y muchos amigos votantes, con este nuevo proceder y haciendo dejacion de sus facultades a la regidora de Les Corts, perdio toda iniciativa vecinal y se ha ganado a pulso el rechazo de muchos de sus votantes. Creo que cabe reflexionar, en marzo habra un nuevo presidente del Barça y a lo mejor no esta en su mente llevar adelante el faraonico proyecto de remodelacion de su predecesor. isaroca

    ResponElimina
  9. He leido el acuerdo para impulsar la transformacion de las instalaciones deportivas del C.F. Barcelona y en ningun lugar se indica el numero de pisos a construir pues solamente se definen metros cuadrados de techo. Quiere decir ello que quedamos al albur de los promotores que se decantaran logicamente por los pisos que la demanda prefiere, pequeños porque las unidades familiares cada dia tienen menos elementos y por el poder hipotecario cada vez menor.
    Con pisos de venta libre de 70 metros y la relacion de VPO a 50 metros, supondria construir en la zona 2400 nuevas unidades que aportarian mas menos 8.000 vecinos a los que habria de dotar de los equipamientos oportunos. Está claro que los pisos se construiran pero los equipamientos que no dependen en su financiacion del ayuntamiento sino de la Generalitad estarian en el tipico letargo de espera que es normal en las obras oficiales ( me remito a la residencia de gente mayor del Peri Benavent mas de 12 años y aun sin proyecto), con lo cual el barrio quedaria colapsado de servicios insuficientes.
    Tambien he comprobado que se habla de un nuevo pabellon con capacidad para el doble de cabida que el actual, pero nunca le define como deportivo lo que me hace suponer que el termino MULTIUSO que dicen las notas del Barça, les permitira hacer uso del mismo con la amplitud que representa esa palabra. El entorno del estadio sera una circulacion permanente de vehiculos, no una vez a la semana, sino permanentemente ¿ se ha hecho alguna prevision? Marta

    ResponElimina
  10. a la vista de la manifestacion vecinal contra la recalificacion del miniestadi, entiendo que ha llegado el momento de que el Sr, Hereu se encuentre con los vecinos para tratar de consensuar el mejor proyecto para el barrio y la ciudad, evitando operaciones especulativas que beneficien fundamentalmente a un privado, por muy importante que sea y vayan en contra de los intereses de los ciudadanos de Barcelona. El Sr. Hereu supo negociar con los vecinos cuando fue regidor del distrito, repitio esa misma labor con exito en el distrito de san andres y cuando fue portavoz del Sr. Clos ¿ porque no quiere verlos ahora, son casi los mismos? por desgracia hay bajas importantes pero sigue habiendo creo yo buena voluntad.

    ResponElimina
  11. los vecinos hemos presentado alegaciones, ya sabemos que las contesta el que gobierna por tanto no tirara piedras contra su tejado. No obstante lo que ahora esta siguiendo su proceso es una aprobacion que tendra que ser bendecida por la Generalitad y nos tememos que con la composicion actual y con ciu dando soporte, llegaremos a la recalificacion definitiva, pero no cejaremos pues llegaremos a los tribunales y pelearemos como pez chico, pero con la fuerza de la razon que no dudamos nos darian los jueces. El 22 de abril habra una asamblea vecinal en el teatro de San Ramon para exponer la situacion a los vecinos, escuchar sus sugerencia y preparar movilizaciones, no nos pararan.

    ResponElimina