dimarts, 28 d’abril del 2009

Publicitat censurada, la realitat amagada.


De la mateixa manera que sóc contrari a la publicitat discriminatòria, sexista i que fomenta la violència, sempre he estat partidari de la publicitat descriptiva, la que aporta idees, la que provoca la reflexió. Sovint he protestat i denunciat aquells anuncis que no crec adequats i ho penso seguir fent.

Avui m’he assabentat que Clearcast, l’organisme encarregat de supervisar els anuncis al Regne Unit, no ha permès l’emissió d’un curt d’una campanya contra la violència domèstica masclista. L’espot, dirigit pel director de cinema Joe Wright, té com a protagonista a l’actriu Keira Knightley i ha estat prohibit pels reguladors britànics al considerar que hi han escenes violentes en excés. Parlem-ne.

Existeix o no la violència domèstica? De la mateixa manera que existeix una violència brutal, amagada i soterrada que és la psicològica, també es cert que existeix una violència dura i física. Negar-ho es com negar l’existència de l’holocaust. Clearcast opina que el vídeo és massa dur, pot ser sí que ho es, però reflexa una realitat. Prohibir la seva exhibició es negar-la. Es amagar el cap sota l’ala. La intenció de l’anunci era denunciar un fet, un delicte que es comet minut rera minut a moltes famílies del món. Jo em pregunto, hem de tancar els ulls davant d’una realitat que no ens agrada o hem de continuar denunciant els fets que atempten contra la llibertat de les persones? La resposta , per a mi, no té cap dubte.

“Women’s Aid”, l’organització promotora de l’anunci censurat lamenta la decisió, afirma que “impedirà a la societat que vegi la realitat del maltractament a les dones”. De tota manera Women’s Aid considera que gràcies a internet la campanya ja és un èxit: se’n parla i es debat. Aquí, al meu bloc obert a la xarxa, teniu la meva petita contribució.




5 comentaris:

  1. ...cuando vi el clip por 1ªvez pense:"Que duro,a lo mejor tiene un impacto negativo".
    Despues de leer el CAP I POTA de Enric,quito lo de negativo y lo dejo solo en:"duro,pero con impacto".
    Y al saber que lo censuran,su retirada creo que tendra un efecto positivo para la campaña y el mensaje !!!...

    ResponElimina
  2. el video clip, es la realitat de la violència sexista, que no domèstica perke es un problema social, una violència ke no hem de deixar ke amagui la violència sexista psicològica ke es igual de perversa i fa tant o mès mal.
    Les persones ke diuen ke això es dur, han vist pokes, o cap, dones maltractades.

    ResponElimina
  3. Perdona Enric, m'he deixat la meitat de les lletres per escriure (una mica de cansament) i per això he esborrat el missatge anterior.

    El que volia dir és que és no podem negar que és impactant, però de vegades les coses impactants són efectives.

    Una abraçada i un fort crit en contra de la violència masclista!

    ResponElimina
  4. ¡Absurdo! ¿Cómo se puede prohibir una denuncia real? ¿Demasidado duro? ¿Qué pasa? ¿Que no conocen ningún caso de violencia machista? Es así y peor!¿No las acuchillan? ¿No las tiran por la ventana? ¿No las atropellan reptidas veces? ¿Entonces qué quieren denunciar? ¿Que no les dan un regalito el día de su cumpleaños?
    Brrr!! ¡Qué rabia me da esto!

    ResponElimina