dilluns, 6 d’abril del 2009

De turista per Barcelona


Són dos quarts de cinc de diumenge a la tarda. Sortim de casa i enfilem cap al metro. A l’estació ens trobem amb una parella que coneixem de lluny, són els pares d’uns nois que anaven a classe de primària amb els nostres, d’això ja en fa uns quants anys. El metro no triga en arribar, trobem seient amb facilitat, és festiu. Les estacions es van succeint, arribem a Liceu, baixem. Sortida a la Rambla, fa sol, Ferran amunt, la ciutat fa goig, trec la màquina i començo a fer fotos, semblo un turista. Plaça Sant Jaume, Jaume Primer, arribem a Via Laietana, ens aturem al semàfor. Carrer Princesa, foto al Rei de la Màgia, arribem al destí carrer Montcada.

Montcada està ple de gent. Hi ha molts estrangers, turistes, també barcelonins, molts barcelonins. Arribem al Picasso, hi ha cua , molta cua. Avui és el primer dia que els diumenges a la tarda els museus municipals són oberts i són gratuïts i això es nota. No ens aturem, avui no toca Picasso. Fem quatre passes més i ja hi som. Museu Barbier –Mueller d’Art Precolombí. Aquí hi ha una petita cua, ens hi afegim, 10 minuts i ja som dins. Museu petit, de butxaca, interessant, no es fa pesat, fàcil d’entendre, diferent a les grans col·leccions, cultura desconeguda, ideal per una escapada. Tornarem, segur!. A la sortida trobem de nou a la parella del principi, estan fent cua per entrar. Montcada avall, Santa Maria del Mar, Argenteria (encara recordo l’antic Zeleste), semàfor de Via Laietana, Llibreteria, Call, La Rambla. Entrem al metro, en un quart d’hora ja som a casa. Hem passat dues hores profitoses.

Estic agraït a la meva ciutat, al meu ajuntament. Davant la crisi ha agafat el toro per les banyes i ha fet un gran pas, obrir els seus museus gratuïtament els diumenges per la tarda. Amb aquesta mesura s’intenta facilitar la visita als museus. La cosa ha funcionat , pot ser fins i tot massa, la cua del Picasso era impressionant. Més de 12000 persones han estrenat el servei a tot Barcelona. Els propers diumenges l’èxit és garantit. Calen iniciatives com aquesta. En èpoques de crisi cal ser valent, l’ajuntament ho ha estat. L’ajuntament ho ha encertat. Felicitats.

3 comentaris:

  1. Crec que es una bona idea, però la podriem millorar de la manera que segueix:

    - El museus municipals haurien de ser gratuits per els habitants de la propia ciutat.

    - Els museus nacionals (de Catalunya) gratuits per als ciutadans de catalunya.

    - Els nacionals (de Espanya) per a tots els ciutadans del pais.

    I com diferenciar-los? Demanant el DNI a l'Entrada.

    Fa temps que ho penso... un model que beneficii a tots aquells que paguen ja una part dels museus amb els seus impostos. I si no poguès ser gratuit sempre, al menys una reducció en l'import.

    Però no es tracte de ser sempre contrari al que dius, Enric, que si no pensaras que soc un "antitot", sobretot antisocialista!!! ;-). Com a mesura, es un pas endevant.

    Apa, bona tarda!

    Eric

    ResponElimina
  2. Hola Eric:
    La teva proposta no es dolenta, però el millor seria que tots els museus públics fóssin gratuits.
    Els museus gratuits pels ciutadans del món, sense distincions.
    No em molesta que critiquis, al contrari sempre es pot aprendre del demés.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. m'has enviat un toque al twitter.
    ens coneixe'm?

    Xavier Gironès · giland

    ResponElimina