diumenge, 27 de març del 2011

Museu Blau, el "meu" museu



Avui ha obert les portes el Museu Blau que, a més d’altres funcions, també és el moderníssim successor de l’antic Museu de Zoologia al Parc de la Ciutadella. Des del mes de maig de l’any passat a Barcelona els amants de la zoologia estàvem un pel orfes, ens faltava el “ nostre” de museu. Sortosament, tot i la crisi, s’han complert les promeses dels responsables municipals i només deu mesos desprès s’ha inaugurat el magnífic museu Blau al no menys magnífic edifici triangular de color blau al recinte del Fòrum.

Jo no podia faltar a la cita, donar la benvinguda a la nostra ciutat d’un equipament de primera línea mundial no passa cada dia. He fet cua, una llarga cua i puntualment a les 12 per fi han obert al públic. Una “marabunta” de gent ha anat entrant i omplint totes les sales. Temps tindré per gaudir del museu amb més calma. Aquest diumenge inicial ha estat molt difícil, impossible, veure bé tot el que s'exposa, però n’he tret una idea general: recorda i segueix sent el museu de sempre però s’ha posat al dia. Modern, aplica les noves tecnologies i els mètodes més actuals i futuristes en exposicions.

Amb l’obertura del museu tinc la sensació de recuperació de part de la meva història personal, són massa les històries i els records que el vell museu em porta a la memòria, les hores de molts diumenges al matí de petit amb els meus pares i anys més tard amb els meus fills, avui les he reviscudes. Avui estic agraït a la meva ciutat.

3 comentaris:

  1. Doncs quan al juny hi arribi la balena, restaurada, i s'obrin els espais que encara hi ha pendents, espero que te'l facis molt més teu. I tens raó, avui era difícil moure's entre tanta gent.

    ResponElimina
  2. Jo també recordo l'antic, amb la balena penjant del sostre, de petit em feia por, a mi també em portaba el meu pare i com no tinc fills he tornat moltes vegades ja de gran.

    ResponElimina
  3. No puc estar-hi més en desacord! Penso que és una llàstima que per obrir un "euipament de primera línia..." s'hagi hagut de fer desaparèixer l'antic museu del Parc de la Ciutadella, una petita joia del segle passat, un museu petit però entranyable, quina llàstima, som un país de mesells i a sobre n'estem cofois!

    ResponElimina