dilluns, 28 de març del 2011

Humor polític. Els invents d’en Trias (4). Les cuques com a mètode d’ il•luminació no contaminant


Complint amb les previsions ahir es va inaugurar el Museu Blau, el nou museu de ciències naturals de Barcelona dins d’un també magnífic embolcall: l’edifici triangular de color blau construït pels arquitectes suissos Herzog i de Meuron. El museu apart de ser una important aportació de la ciutat per facilitar l’estudi i coneixement dels científics, també haurà de servir pel gaudi cultural i lúdic del seus visitants.

Com és natural, en Xavier Trias, l’etern candidat de CiU a l’alcaldia de Barcelona, en qualitat de cap de l’oposició va assistir a la inauguració. I un cop acabada la tradicional tallada de cinta va aprofitar per visitar les sales del museu acompanyat per en Joan Puigdollers, el regidor més antic del consistori i paradigma del canvi renovador que proposa.

De cop i volta, mentre observava una de les vitrines on estaven exposats centenars d’insectes, se li va ocórrer un sistema alternatiu i infalible que hauria de resoldre els problemes energètics de la ciutat. La seva idea és clara i contundent: suprimir el subministrament d’electricitat als fanals del carrer i aplicar el seu nou invent.

Com? Doncs molt senzill, adaptant o canviant les bombetes per uns contenidors transparents farcits de cuques de llum. Un bon sistema barat, no contaminant i sense gaire manteniment que només caldrà posar un granja per criar d’una manera eficient els centenars de milers d’exemplars de cuques necessaries per il•luminar tota la ciutat.

Trias ja té una nova proposta pel programa, aquesta vegada s’ha avançat als socialistes i també als verds. N’està segur que el vot dels joves i dels ecologistes aniran a parar al seu sarró. Tot un crack, en Trias.

Per cert, fons ben informades parlen del Miniestadi del Barça com a possible emplaçament de la granja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada