dilluns, 21 de març del 2011

Colònia Castells: enderrocant murs es fa ciutat


Aprofitant que durant els caps de setmana el trànsit disminueix, el passat dissabte diverses exacadores van enderrocar al carrer Entença el mur que tancava la Colònia Castells entre la travessera de les Corts i el carrer Montnegre.

La demolició del mur és un nou pas cap a la definitiva transformació de l’antiga Colònia Castells en un nova trama urbana, més adient als temps que corren, amb 300 habitatges, zones verdes i nous equipaments, a més d'una nova urbanització de tot el barri.

La tanca ensorrada formava part del darrere dels edificis que han quedat buits gràcies al procés de reallotjament de les famílies afectades. La seva desaparició facilitarà l’ampliació de la vorera del carrer Entença.

Es preveu que la construcció de la resta d’habitatges i el seu lliurament a aquelles persones que tenen dret a ser reallotjades sigui per al 2015. Han estat anys de dures negociacions entre administració i afectats, d’encontres i desencontres i finalment acords. Però ja s’albira el final. Un final que, encara que no agradi a tothom, de ben segur portarà una gran millora per a la qualitat de vida de la gent de la Colònia Castells. Els veïns i les veïnes de les Corts en sortiran beneficiats. Barcelona sortirà guanyant.

2 comentaris:

  1. Enric,

    Una puntualització: No son 300 habitatges, son més. Els 300 que es citen son els de protecció oficial, però a més hi van els de lliure mercat.

    I una nota: en lloc diu quins equipaments es faran o hi ha previst de fer.

    I finalment, seria interessant que, a part d'indicar quina és la inversió inicial (110 milions d'euros), es digui el preu d'expropiació i el preu de venta del sol edificat... per veure quin rendiment es treu de la operació. Tirar en horitzontal i aixecar en vertical, encara que siguin tres només tres pisos, multiplica el terra.

    Jo estic en contra de la destrucció d'un element emblemàtic per la via fàcil: destruir per construir. Cap opció a rehabilitar i recrear en base al que hi havia. Certament no era una arquitectura a preservar individualment, però en conjunt i com espai, era únic.

    Un dia ens adonarem que ja no queda res i aleshores serà massa tard.

    Eric

    ResponElimina
  2. Totalment en contra, esteu desfent la història Barcelona.

    ResponElimina