diumenge, 29 de març del 2009

Del Jordi al Javi. 30 anys de JSC


Fa poc més de trenta anys vaig tenir l’honor de participar en la fundació de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC). En aquell congrés va sortir escollit com a Primer Secretari en Jordi Casanova, en Jordi era de la meva agrupació: Sarrià-Sant Gervasi. Avui en el 13è congrés ha estat escollit en Javi López, en Javi és de la meva agrupació: Les Corts.

Han passat trenta anys, en política han passat moltes coses: Suarez , la derrota del 80, Pujol, Maragall, LOAPA, 23 F, Felipe, Eta, més Pujol, olimpíades, més Felipe, el Gal, Roldán, més Eta, Aznar, més Pujol, Clos, Xapapote, Irak, Maragall, aturem la guerra, 11M, Zapatero, Hereu, Montilla... (sense oblidar Reagan, Bush, Clinton, Bush, Obama per només parlar de USA) .

A nivell personal també m’han passat moltes coses: treballar al partit, les consecuències particulars de la derrota del 80, anar a la mili, tornar a treballar al partit, aprendre Basic amb l’Iceta, organitzar actes, molts actes, més cursos d’informàtica, conèixer a la Regina, casar-me, canviar de barri, seguir treballant al partit, tenir al Pau, la Rosa de Barcelona, més actes, més impremtes, mantenir els amics de petit, tenir al Nil, fer noves amistats, canviar d’agrupació, veure créixer els fills, seguir treballant al partit, la mort del meu pare, primer secretari de Les Corts, introduir-me al facebook, començar el bloc, seguir estimant a la Regina...

Tant en política com personalment dies genials, dies bons, dies dolents i dies per oblidar. Trenta anys donen per molt.

Però tornem a la JSC. El Jordi va fer una bona feina, va pilotar l’organització en aigües remogudes, la unitat socialista a Catalunya s’estava encara construint, fins i tot la democràcia no estava consolidada, la JSC no només va arribar a port si no que amb els anys s’ha anat enfortint. Avui el Javi comença la seva singladura amb una situació política molt diferent, però no per això menys complicada. Entre d’altres té com a repte intentar que una majoria de joves catalans comparteixin els ideals socialistes. No dubto que aprofitarà les possibilitats que dóna la xarxa, però tampoc dubto que no deixarà de banda el contacte personal, la presència al carrer, les entitats juvenils, el món estudiantil i el sindical, la lluita feminista, els moviments ecologistes ... i , fins i tot, els nous moviments alternatius. Segur que ho farà bé.


Bona feina i bona sort!

5 comentaris:

  1. "Tots junts guanyarem el combat!" igual que al Congrés de la Unitat...

    Aquest ha estat el meu primer congrés com a delegat de la JSC L'Hospitalet (al XII Congrés acababa d'entrar a la organització), ahir recordava que en Ruben Cabañas va ser el secretari d'organització amb qui jo vaig començar a militar, la primera persona que vaig conèixer... aquest cap de setmana deixa de militar a la JSC.

    El dia d'avui ha estat un dia d'emocions... companys i companyes que ja puc dir que són amigues i amics que marxen de la organització, i d'altres que entren a la nova CEN.

    N'estic convençut que aquest XIII Congrés ha sabut escollir, n'estic convençut que en Javi i la seva Executiva Nacional faran una gran feina.

    Sempre és d'agrat poder saber de les històries dels i les militants històrics de la nostra organització, al cap i a la fi, la organització d'avui és hereva d'aquell congrés a l'octubre del 1978 i de tots i totes les que han format part d'ella.

    Salutacions!

    ResponElimina
  2. En la meva penultima agrupacio PSC Sants Montjuic, el que va entrar com jove,es ara 1er.secretari,l'Albert Deusedes.Va fer bona feina com jove i de "jove promessa" el tinc com "valor segur.Ell sap que compta amb el Jubert "para un barrido y un fregado".

    ResponElimina
  3. En mi caso, ha sido la primera vez que he podido participar en un congreso nacional y de hecho estoy muy orgulloso de su resultado, porqué se ha escogido una ejecutiva con ganas de trabajar, con capacidad y sobretodo con el consenso que tanto necesita la izquierda.

    Y aunque ya lo he hecho en persona, aprovecho la ocasión para felicitar a toda la ejecutiva.

    Un saludo

    ResponElimina
  4. Enric, gràcies per les teves paraules i molta sort per en Javi.

    ResponElimina
  5. Enric, gràcies per les teves paraules i molta sort per en Javi.

    ResponElimina