divendres, 13 de març del 2009

Ciutadans de primera i gossera


Qualsevol aglomeració humana genera un seguit problemes que s’han de solucionar. Es creen unes necessitats: conduccions d’aigua, il·luminació, neteja, carrers, transports, escoles, museus, hospitals i una llista que es fa inacabable. Són imprescindibles per fer la vida més fàcil i agradable; però pel bon funcionament també es necessiten tanatoris, cementiris, presons, clavegueres, abocadors, deixalleries, centrals elèctriques, depuradores i moltes més.

Resulta que Barcelona és una gran ciutat, una magnífica ciutat que dóna un munt de serveis als seus habitants. Resulta que Barcelona té un gossera, resulta que aquesta gossera s’ha fet petita, que s’està quedant obsoleta, resulta que Barcelona necessita una nova gossera. Què ha de fer un govern d’una societat que es diu civilitzada quan es troba en una situació com aquesta? Doncs buscar una ubicació per la nova gossera i construir-la.

Fins aquí tots estaríem en principi d’acord ( podríem discutir de la necessitat consumista o no de tenir gossos a les ciutats i altres consideracions però avui no és el cas). Però Barcelona té un problema, l’equip de govern ha trobat un emplaçament per la gossera que no sembla agradar als grups de l’oposició. L’argument fonamental que esgrimeixen el opositors és la seva proximitat a unes escoles. Resulta que l’emplaçament que s’ha proposat està al costat del Parc de l’Oreneta, a límit de Sarrià amb les Corts. Resulta que els que més protesten són alguns pares dels alumnes de l’escola Aula, resulta que molts dels alumnes de l’escola Aula són fills de la “flor i nata” de la burgesia barcelonina, dels que es creuen que la ciutat és seva i només seva. Resulta que aquestes persones pensen que no es mereixen una gossera a prop seu. Resulta que aquestes persones i els grups de l’oposició han insinuat com a possible ubicació alternativa de la gossera el barri de Vallbona, (deu ser que els veïns del barri de Vallbona son diferents i ells sí que poden tenir els gossos a prop).

Resulta que tal i com estan les coses no es podrà fer la gossera per que l’oposició tindrà majoria en la votació. Resulta que les entitats animalistes de la ciutat estan a favor de l’emplaçament proposat pel govern de la ciutat. Resulta que l’alcalde, en Jordi Hereu, ha dit que sempre actua a favor del interessos de la ciutat i mai contra ningú. Resulta que jo me’l crec.

En resum, resulta que per un grapat de vots alguns deixen (si és que ho han estat mai) de ser persones, qui son realment els gossos?

1 comentari: