divendres, 27 de març del 2009

El ximpanzé i el papa




A Suècia, al nord d’Estocolm al zoo de Furuvik hi viu un ximpanzé. En Santino, com així anomenen al primat, té un tret especial; amb el seu comportament ha donat la raó als primatòlegs. Diversos estudis han determinat que alguns simis poden fer plans de futur igual que els humans, però fins ara no s’havia demostrat amb tanta claredat. En Santino busca pedres, si fa falta les arrenca de la paret, les apila, sense presses les poleix i quan veu el moment oportú les llença als visitants. El que crida l’atenció del seu comportament és la seva premeditació, no és el rampell que agafen els grans mascles quan es troben amenaçats i llencen pedres a tort i a dret, l’acte d’en Santino està calculat i preparat, la recapta de munició i la seva preparació n’és l’exemple. El ximpanzé planifica els seus actes al igual que els humans.

A Itàlia i dins de la seva capital, Roma, hi ha una ciutat estat que es diu Vaticà. Allà hi viu, entre d’altres, el màxim representat de l’església catòlica. La Santitat, com així anomenen al personatge, té un tret especial; amb el seu comportament ha negat la raó als científics. En les seves darreres intervencions a l’Àfrica ha afirmat que davant la malaltia del sida la distribució de preservatius agreuja el problema. El que crida l’atenció del seu comportament és la seva premeditació, no és el rampell que agafen alguns capellans des del seu púlpit quan llencen amenaces apocalítiptiques a tort i a dret, l’acte de la Santitat, o Papa, està calculat i preparat. Importa poc la salut dels africans i les africanes. El seu objectiu és l’abstinència sexual, el cost de milions de vides no és rellevant. El papa planifica els seus actes igual que els ximpanzés.

Però qui és més animal?

6 comentaris:

  1. Joan Jubert Garcia ha escrito a las 22:46 del 27 de marzo
    ...muy bueno Enric.Es como decir que todas las pesonas son de buena fe.No !!! uno por lo menos ( y no es Santino) es de mala fe.

    ResponElimina
  2. Una extraordinaria comparación! Teniendo en cuenta que peor me lo pones con el Papa. Él es líder de un buen puñado de seguidores a los que su influencia les costará la vida. ¡Y luego dicen que la defienden!¡Crápulas!

    ResponElimina
  3. jejejejeje!!! a ver si lo destituyen por mala praxis y publicidad engañosa....

    ResponElimina
  4. ¿De donde sacas estas historias de animales?

    ResponElimina
  5. José: ¿A qué historia te refieres, a la del chimpancé o a la del Papa? Bueno, en serio, desde siempre me han interesado las curiosidades sobre animales. Últimamente las que me llaman la atención las guardo por si acaso...Las encuentro en la red.

    ResponElimina
  6. Yo no me fiaría ni un pelo de lo que encuentres por la red.Las fuentes de información han de ser de familia conocida; no garantiza la veracidad pero la hace más probable o, al menos, sabemos a quien pedir cuentas y sabemos si es alguien a quien sí le importa que le puedan pedir cuentas. La historia del chimpancé ha salido recientemente en los medios de comunicación y tiene que ver con un tema de absoluta actualidad: qué es la conciencia, si es algo distinto del cerebro, etc. Con un tema derivado: si hay una conciencia animal, en qué animales, cómo es. A su vez este tema tiene otro derivado: si el chimpancé tiene una conciencia, es decir, si es humano aunque no sea muy listo, ¿podemos tenerlo en cautividad? ¿no habrá que concederle derechos humanos?

    Podéis encontrar información con pedigree en la web del IPHES. Allí encontrareis que no pule las piedras, sino que las talla. Supongamos que alguien lee lo de pulir y llevado por el entusiasmo da un paso más: las pule perfectamente. Al cabo de unos cuantos pasos se asegura que en el zoo de Estocolmo (el otro nombre será absorbido por la capital, más conocida) se pueden comprar unas estatuas hechas por un chimpancé. Incluso habrá quien asegurará tener una o haberlas visto.

    Respecto al Papa y el resto de sus compinches, no podéis atentar contra ellos: como todo el mundo sabe, son linces protegidos.

    Saludos a la agrupación de Les Corts.
    Ramón Sánchez Ramón

    ResponElimina