dijous, 19 de febrer del 2009

Hereu, joves i proximitat


Ahir l’alcalde de Barcelona, en Jordi Hereu, va endegar una sèrie de vistes als barris de la ciutat. És intenció del regidor el conèixer encara més i de primera mà tots i cada un dels 73 barris que la composen, els seus problemes, les seves necessitats, les possibles solucions, l’estat de les obres en marxa, estudiar els projectes, veure el compliment del programa municipal. En definitiva aquestes visites han de servir per veure què es cou als barris, a la ciutat.

No va començar aquest periple barceloní amb una visita fàcil, es va estrenar a la zona nord de la ciutat, a Nou Barris, concretament a Ciutat Meridiana, un barri amb més del 30 per cent de població de nous immigrants. Com que un dia dóna per molt, primer es va reunir amb els tècnics del districte, desprès va visitar escoles, centres cívics, va entrar a botigues i es va veure amb entitats. De ben segur que se’n ha pogut treure alguna conclusió i els veïns i les veïnes de la zona en veuran aviat les conseqüències.


Però el que m’agrada més de tot plegat és la sana valentia de l’alcalde al exposar-se a un sense fi de preguntes per part dels estudiants de l’institut. El jove no és un públic fàcil, es reivindicatiu i inconformista, no està casat amb ningú, no té pels a la llengua. Afrontar les preguntes, donar respostes, escoltar inquietuds això l’Hereu ho fa bé, molt bé. L’alcalde es troba a gust amb el cos a cos dialèctic. Si s’escolta a la gent, si escolta als joves i tots plegats s’escolten mútuament la ciutat en sortirà beneficiada. La proximitat és el camí, la proximitat amb els joves encara més. Endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada