dijous, 10 de novembre del 2011

Una recepta contra la crisi: més estat del benestar


No és la meva costum però us recomano la lectura de l’article “el estado del bienestar español” del catedràtic de la UPF i director de l’Observatorio Social de España Vicenç Navarro publicat al diari Público.

Navarro ens explica amb xifres i d’una manera entenedora que una altra política és possible, que les retallades en despeses socials -sanitat, educació, dependència, habitatges socials...- no són imprescindibles, que les administracions tenen altres maneres d’obtenir recursos. Com? Molt senzill, només cal aplicar més control al frau fiscal i una política impositiva progressista: impost del patrimoni, manteniment del de successions, eliminar la rebaixa d’impostos als més rics, anular la baixada impostos a les grans empreses...

Per acabar, i de collita pròpia, penso que contra la crisi el millor és “invertir” en despeses socials. La tranquil•litat que dóna a les ciutadanes i els ciutadans el saber que les seves necessitats bàsiques estan cobertes és la base necessària per la recuperació de la confiança, una confiança en el futur imprescindible per afrontar amb la valentia necessària la construcció d’un model de societat més just i més solidari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada