dimecres, 16 de novembre del 2011

Donar la cara, i el cos, contra hipòcrites i censors.



Tenir vint anys, ser dona i viure a Egipte no és gens fàcil. Si a tot això se li afegeix el ser feminista i lluitar contra el vel islàmic la situació es complica encara més.

Doncs bé. Resulta que una noia egípcia de 20 anys, Aliaa Magda Almahdy, ha desafiat a totes les ments retrògrades del seu país atrevint-se a mostrar-se despullada al seu bloc. Amb la seva acció, que no sols es queda amb unes fotos sinó que porta tot un discurs darrera, intenta aixecar consciències i anunciar que les dones no permetran que se les relegui a un segon terme, que sense les dones no hi haurà cap canvi substancial dins del món àrab.

Aliaa, diu que lluita contra la societat sexista, violenta i racista, la societat de l’encalç sexual i de la hipocresia. Vol sentir-se, i creu que en té tot el dret, lliure.

Aliaa és valenta, s’enfronta a la tradició, a una religió coercitiva i al masclisme d’una societat patriarcal i tancada. Aliaa sap que s’hi juga molt. Ha triat, sap que sense llibertat no tindrà futur. Esperem que guanyi el seu repte.

1 comentari:

  1. L‘acció ja ha tingut les primeres conseqüències, la noia ja ha estat denunciada a la fiscalia egípcia per la Coalició egípcia de Graduats en Dret Islàmic. http://www.minutodigital.com/2011/11/17/islamistas-denuncian-a-la-bloguera-que-se-desnudo-en-internet/#.TsWLeh0-cOU.email

    ResponElimina