dissabte, 27 de juny del 2009

Assignatura pendent: transgènics


Una de les principals avantatges d’escriure un bloc és que si vols ser una mica variat has de prendre postura en molts temes diferents. Et fa repensar postures que tenies arraconades, desades en el calaix de la memòria. La veritat que per mi no és gens fàcil escriure de tants temes sense por d’equivocar-me, de dir no el que és políticament correcte si no el que opino. Penso que el nombre de lectors d’un bloc no és el més important, penso que primer de tot cal que personalment surti content del que escric, penso que és important que algunes persones segueixin el que dic , que m’ho discuteixin, que dialoguem.


Durant aquest pocs mesos que escric, només cinc, al bloc he parlat de molts temes: bicicletes, inauguracions, actuacions policials, Barcelona, violacions, vagues , pederàstia, democràcia, animals, Les Corts, poetes, Amèrica, política, pobresa, còmics, feminisme, publicitat, ciberactivisme, Robin Hood i molts més temes. Sempre he pres postura, no m’amago de les meves idees, n’estic orgullós. A vegades critico al meu partit, no em sé estar callat. Els meus fills sovint em diuen que faig la pilota, no és veritat, escric tal com em surt del cor però amb el cap. Sóc responsable de tot el que publico.


Avui al Periódico hi un extens article sobre els aliments transgènics, per demà diumenge hi ha convocada una manifestació per reclamar al Parlament que accepti la iniciativa per prohibir els organismes modificats genèticament. Em trobo en un dilema, haig de confessar-ho: sobre el transgènics no tinc una opinió presa. Als meus temps – aquells que et formes les opinions de base que t’acompanyaran al llarg de la vida- no se’n parlava. No he discutit mai amb ningú del tema. Crec que el meu partit, el PSC, no en té tampoc una postura definida, al menys jo no la conec. No sé que opinar, no tinc prou elements o no els he volgut tenir. Ara ja és hora que tingui un criteri propi. (Si teniu arguments, en pro i/o en contra, ja sabeu...seran ben rebuts)


En aquest tema no em puc mullar, ... encara. És una de les meves assignatures pendents. L’aprovaré algun dia?

3 comentaris:

  1. El PSC vol fer una esmena a la totalitat a la ILP dels transgenics demà dimarts al parlament... Poser quan tinguis opinió ja serà masa tard.

    Per al pirineu es una questió de futur, un pirineu sense diversitat es un pirineu mort.

    Us en fareu carrec? o fareu el mateix que amb la Vall Fosca?

    ResponElimina
  2. Yo tampoco tengo una opinión formada al respecto. Necesito saber que hay estudios, muchos y variados, de compañías antagónicas, de laboratorios independientes, estudios transversales y longitudinales que demuestren hacia dónde avanzan los cultivos transgénicos; si son seguros, si son justos y si hacer negocios con ellos no implica destruir poblaciones, engañar al tercer mundo y endeudarlos para siempre.
    Entonces tendré lo más parecido a una elección.

    ResponElimina
  3. Josep: Sempre he intentat ser fidel als meus principis i defensar-los en la mesura de les meves possibilitats. En aquest cas, haig de reconèixer que vaig perdut. Assumeixo la meva part de responsabilitat en la desició que prengui el meu partit. Pertànyer a un partit té aquestes coses, no sempre es pot estar d'acord en tot ( per sort). Enric

    ResponElimina