dilluns, 31 de maig del 2010

Pirates


La notícia que Israel ha assaltat la “Flota de la Llibertat”- una petita flota de 6 vaixells amb més de 750 persones a bord que transportava ajut humanitari per a Gaza- deixant més de 10 morts i desenes de ferits circula per tot arreu. Un cop més alguns que es creuen amb possessió de la veritat absoluta, del dret a imposar el seu criteri han actuat per sobre de la llei.

La situació encara es confusa, però cal una reacció internacional contundent i ràpida que no deixi impune aquest acte. Un acte, que tal i com tipifica l’article 101 de la convenció de les Nacions Unides sobre el Dret del Mar, és de pirateria.

Espero que aquesta vegada la comunitat internacional no torni fallar i que pregui mesures exemplars. Les normes i el seu compliment han de ser per a tots iguals, encara que aquest cop els pirates siguin molt rics i poderosos.

Sartre ens recordava: “Quan els rics fan la guerra, són els pobres els que moren”. Tindrà, també, raó aquesta vegada? Esperem que no...

1 comentari:

  1. Totalment d'acord amb tu Enric peró dubtu que la comunitat internacional fagi quelcom mes que intentar quedar bé a mes els israelians ja han dit que se la bufa el que pensisn els demés,ja fa mases anys que fan el que volen i es passen per lentrecuix les declaracions de totom inclosos darrerament els USA, malauradament penso que aquest problema Palestí/Israeliá no te remei.
    Pep Torres

    ResponElimina