dilluns, 18 de maig del 2009

Contra les agressions dels intolerants. El barri és de tots.


En un món on hi han conflictes i discrepàncies és lògic i natural que les persones s’odiïn o s’estimin, que es critiquin o s’alabin , però sempre dins d’un espai de debat racional i democràtic. Un espai que en cap cas ha de conduir a la repressió o a l’exclusió, és l’espai de la tolerància.

Però per ser tolerants hem admetre que el món, el país, la ciutat, el barri o el carrer on vivim és de tots. Hem d’admetre que tots els ciutadans i ciutadanes tenen els mateixos drets i deures, que tots i totes tenim l’opció a decidir el nostre futur sense cap tipus d’exclusions per raons culturals, ètniques, religioses, econòmiques , sexuals o polítiques. La tolerància no és, però, una actitud que ens vingui donada, l’hem d’aprendre, és un fruit de la socialització, d’una bona socialització.

Us preguntareu a que venen aquestes filosofades, és molt senzill, són producte de les reflexions que em vaig fer quan em vaig assabentar d’uns fets, que per breus i quasi desapercebuts, no deixen de ser importants, que no m’agraden i que em fan prendre postura. Una postura contundent i sense escletxes. Anem als fets.

Dissabte passat es va celebrar la Mostra d’Entitats del districte de Les Corts. La mostra és un punt de trobada de les associacions dels barris de Les Corts, Maternitat-Sant Ramon i Pedralbes amb els veïns i veïnes dels districte. Com cada any, els socialistes hi vam ser presents, no només a les paradetes del PSC i la JSC, també hi estàvem com a membres actius de moltes entitats: associacions de veïns, culturals, juvenils, esportives, ONGs... També com cada any altres forces polítiques havien posat el seu estand. La jornada havia transcorregut plàcidament, un dia de maig amb molt de sol i molta gent. Cap a mitja tarda un grup d’estètica okupa, que va participar a la parada del sindicat d'Estudiants del Països Catalans, amb més alcohol del compte, aprofitant la presència de la presidenta del districte a la caseta de les joventuts del PP entren a la caseta popular i amb una pluja d’insults llencen totes les coses pel terra.


Els de la JSC i PSC que estaven a la caseta del costat, van sortir en defensa del agredits. La tensió va pujar de to. Finalment va arribar la Guàrdia Urbana i va posar pau.

Els socialistes no estem d'acord políticament amb el PP, discrepem amb molts dels seus plantejaments però sempre hem lluitat perquè tothom pugui expressar les seves idees i ho seguirem fent. El que van fer els antisistema és un acte feixista i, com a tal, cal combatre’l.

L’actitud davant els intolerants, aquells que volen imposar els seus criteris costi el que costi, amb coaccions i violència, ha de ser rotunda i només pot ser una: l’aplicació de la llei. L’estat democràtic està obligat a protegir la convivència pacífica i si cal, en darrera instància, ha de suprimir la llibertat dels intolerants.

No desitjo ni vull que els intolerants campin amb impunitat pel meu barri, pel nostre barri, pel barri de tots. No desitjo ni vull cap Kristallnacht a Les Corts. No desitjo ni vull cap mur de Cisjordània a Barcelona (ni enlloc). Els socialistes som demòcrates per definició i convenciment. Democràcia i tolerància van agafades de la mà. Els socialistes de Les Corts, agradi o no, defensarem sempre la tolerància.

9 comentaris:

  1. Malhauradament, lescorts.cc que vam parlar amb força gent sobre el tema, no en tenim la mateixa versió. Finalment vam decidir fer cas omís a l'incident, per no passar d'anecdòtic i per què davant la possibilitat el principal afectat va decidir no posar una demanda contra l'agressor. Si vols un dia d'aquests ens veiem i en parlem, entre d'altres coses.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Bona entrada. De fet crec que aquesta és la filosofia que hauria de funcionar sempre i per desgracia no succeeix. Vull poguer-me expresar lliurement i vull que els altres ho poguin fer sense por. Tothom son capaços en un moment o en altre en afegir i donar a conèixer coses importants

    ResponElimina
  3. Va ser un moment deplorable que va demostrar el poc esperit democratic que te l'ajcl i les sepc. No ens faran fora del carrer, perque el carrer es de tots.

    ResponElimina
  4. El principal afectat? qui es aquest? les senyores que estaven a la caseta del pp que els membres de les sepc van venir a destrossar? la guardia urbana que va tenir problemes amb aquest principal afectat per que es va posar a cridar que no reconeixia la seva autoritat?

    ResponElimina
  5. És lamentable que aquestes alçades encara haguem de defensar el dret de la gent a pensar com vulgui. Crec que l'actitut dels socialistes defensant el dret del PP a ser a la Mostra d'Entitats i dir la seva és lloable.

    ResponElimina
  6. Com el flametes, trobo injust que només es donin una versió dels fets i que justament tenint nosaltres la informació de les dues bandes no ho haguem publicat pensant que va ser anècdotic.
    Amb qui hem pogut parlar, ens han esmentat que l'agresssió va ser d'un membre de la JSC al un membre de l'AJLC, si realment fos així (jo com que hi han dues versions intento basar-me amb la presumpció d'innocència) qui seria el violent i l'excloent?

    ResponElimina
  7. "discrepem amb molts dels seus plantejaments pero sempre hem lluitat perque tothom pugui expressar les seves idees i ho seguirem fent"

    Suposo que ho dius per la llei de partits que prohibeix a uns ciutadans a presentar-se a les eleccions, no?
    Si aquesta afirmació és sincera, perquè no heu fet cap moció expressant el desacord amb la Llei de Partits que esta en vigor des de el 2003? No és aquesta llei un fre al fet de que tothom pugui expressar les seves idees sense violència?

    Com sempre, alguns tenen dues vares de medir. Una pena.

    ResponElimina
  8. Em sembla molt bé que parlis de la llei de partits, si vols podem debatre sobre la nova llei de l'avortament, però en aquest cas estariem parlant d'altres temes i no del succeït dissabte passat a la caseta del PP.
    Si ens centrem al que va passar, ningú hauria de destrossar una caseta d'una entitat pel simple fet de no estar a favor del que pensen o perquè no parlen la mateixa llengua. Això amic Oriol se'n diu FEIXISME!!!!

    ResponElimina
  9. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina