dissabte, 11 de setembre del 2010

Medgar Evers, un exemple de llibertat



Tarda de dissabte. Una bona pel•lícula per TVE: “Fantasmas del pasado“. Va de la incansable lluita de la vídua de l'assassinat Medgar Evers, activista pels drets civils dels negres nordamericans, per tornar a reobrir el cas desprès de 25 anys i engarjolar el culpable. M’agraden aquest tipus de films, sobretot si es basen en fets reals i tenen final feliç.

D’es d’aquí vull retre el meu homenatge a totes aquelles persones -la majoria anònimes- que s’han jugat la pell, i molt sovint l’han perdut, per lluitar per la igualtat. Quan no hi ha igualtat no hi ha justícia i quan no hi justícia no hi ha llibertat... i sense llibertat no som res.

Bona la història de lluita d’en Medgar Evers, bona la lluita de la vídua, bona la lluita del fiscal (blanc). El món avança a millor amb persones com ells.

Em motiva la lluita pels drets civils, la lluita contra qualsevol tipus de discriminació. Tinc una especial facilitat per que aquests tipus d’històries em toquin la fibra; el dia que deixi d’emocionar-me davant la lluita contra la injustícia no valdrà la pena, deixaré de viure, seré un simple autòmat.



1 comentari:

  1. Gracias desconocía a este hombre y su historia. También me gustan esta películas basadas en personajes reales que nos muestran su lucha para que otros vivan mejor, en libertad. Dan luz al camino...

    ResponElimina