dissabte, 4 de setembre del 2010

Els castells indis són més alts


La noticia curiosa d’ahir era que a la Xina, a la població de Hangzhou, tenen una colla castellera. La colla va fer una actuació aprofitant el dia de Catalunya a l’Expo de Xangai. Resulta que un industrial xinés que fa anys que té negocis amb Catalunya i ha incorporat a aquesta activitat entre els seus assalariats.

Avui, un bon amic m’ha enviat una fotografia que va ser publicada al Guardia d’ahir. A la India, a Mumbai es fa un festival anual anomenat Krishna Janmashtami on grups de joves formen torres humanes -que assoleixen els dotze pisos d’alçada- per tal d’arribar al premi d’un pot ple de fruita. Les torres, el Guardian les anomena piràmides, recorden molt als nostres castells: una bona pinya, folre, manilles. Potser no són tan elegants, però són més altes.

Per acabar i dedicat a aquells que es creuen únics; els castells indis són una nova demostració que en aquest món globalitzat ningú és propietari de la veritat absoluta.

1 comentari:

  1. No hi ha res únic :) I el món casteller ja fa MOLT de temps que sap que a l'India es fan construccions humanes. De construccions humanes se'n fan a molts llocs del món, molts llibres del món casteller ho documenten....
    Però com tot, no es tracta (només) de qui fa la construcció més alta

    ResponElimina