dissabte, 30 d’abril del 2011

Tòtil contra tòtils


Els que estimem la natura no podem estar gaire contents. A Barcelona, al parc de Montjuïc, han mort enverinats més de mil gripaus, per ser més exactes tòtils (Alytes obstetricans). S’estan analitzant les causes de la mortaldat però en principi sembla que han estat emmetzinats.

Tot fa pensar que hi gent que no entén la necessitat vital de conviure amb la resta d’espècies animals; gent que no entén que és molt important no interferir, en la mida del possible, en el desenvolupament natural de la vida, en respectar la biodiversitat. Hi ha gent que es creu superior i que té dret no només a matar sense motiu a éssers que consideren inferiors sinó també a malmetre amb la seva inconsciència el futur dels propis humans.

Si busquem la paraula tòtil al diccionari català ens trobarem amb una cosa curiosa, té dues accepcions. Vegem-ne el seu significat:

[s. XX; d'origen onomatopeic] m ZOOL Amfibi anur de l'ordre dels opistocels i de la família dels discoglòssids (Alytes obstetricans), el mascle dels quals porta els ous amb les potes fins a la desclosa dels capgrossos, que surten quan es banya.

tòtil2 -a [v. tòtil1] m i f Persona babaua, encantada, curta d'enteniment.

Si fem cas al diccionari resultarà que un tòtil ha matat a mil tòtils. Paradoxes de la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada