dijous, 14 d’abril del 2011

La guillotinada d’en Mas


Les retallades del govern d’en Mas estan a totes les conversacions. Personal del cos sanitari de diferents hospitals catalans “gosen” sortir al carrer i tallar les principals artèries de circulació de les ciutats. Les mobilitzacions arriben a col•lapsar els accessos a Barcelona. La plaça Sant Jaume s’omple de manifestants contra les tisorades a la sanitat pública.

Algú encara pot intentar fer creure que l’onada de protestes està orquestrada per una esquerra dolguda per la pèrdua del govern de la Generalitat. Però per molt que ara s’intenti desviar l’atenció, la realitat és que les xifres canten i el que està passant a la sanitat pública catalana no és un simple ajust pressupostari, ni tan sols una retallada: és un guillotinada intencionada de l’estat del benestar, una guillotinada amb totes les de la llei .

Metges i metgesses, personal d’infermeria , camillers i administratius tenen els seus llocs de treball en perill, l’amenaça de quedar-se en atur plana per tot el sector. Però això no és tot, encara hi ha un altre col•lectiu afectat: els possibles pacients. Els usuaris de la sanitat pública que veuran disminuïts els seus drets: llistes d’espera més llargues, clausura de plantes senceres d’hospitals, servei s limitats, quiròfans tancats...

Un exemple per entendre la magnitud de la tragèdia: segons el sindicat UGT només a l’Hospital Clínic de Barcelona enguany, i en comparació a l’any passat, es deixaran d’implantar 245 pròtesis de genoll o, el que és el mateix, que 245 persones malviuran amb diferents graus de dolor i amb una mobilitat reduïda durant més temps. Resumint gràcies a la guillotinada d’en Mas 245 homes i dones perdran qualitat de vida.

No em valen les excuses de mal pagador, aquests són els fets del govern dels “millors”.

2 comentaris:

  1. A veure si hi ha sort i aquest comentari veu la "llum"...

    Tu com ho faries per gastar menys ? Els que viviu de la política acceptaríeu rebre la meitat del que cobreu ara en mil i una martingales per tal de que es puguin fer aquestes 245 pròtesis de genoll i aquestes 245 persones no hagin de malviure amb diferents graus de dolor ? O només has fet un exercici més de demagògia ?

    ResponElimina
  2. Darrer comentari que et publico, no m'agraden el anònims. Abans de parlar informa't millor, no em mereixes cap respecte.

    ResponElimina