dijous, 22 d’octubre del 2009

Elefanta pintada, elefanta maltractada


Fa uns mesos, al febrer, vaig escriure en aquest bloc un article on defensava la necessitat del parcs zoològics i explicava la història de l’elefanta Susi del zoo de Barcelona. Sempre he estat a favor de l’exhibició d’animals, amb les millors condicions possibles, en els parcs zoològics. Penso que és bo que els humans coneixem, estudiem i aprenguem de tot el que ens envolta; que fomentem la preservació del medi i, en això els zoològics tenen un gran paper, ajudem a recuperar i en els seu cas tornar a introduir al seu hàbitat espècies en perill d’extinció.

La meva postura és discutida per molts “animalistes” que estan per la desaparició dels zoològics; penso que les seves posicions radicals no son realistes i no ajuden en absolut a la conscienciació ambiental, ni a la defensa de la vida animal. Tot són opinions i crec que les dues són respectables.

Avui, però, segur que els “animalistes” radicals com els “animalistes” moderats ens posarem ràpidament d’acord. Aquesta és la història: el Zoo de Dresden té una elefanta asiàtica que ja té 50 anys. Resulta que van fer-li una festa pel seu aniversari. Fins aquí correcte, tothom hi guanya -fotos, publicitat del Zoo, més visites, més ingressos-. El que discrepo de la direcció del zoològic és amb el tracte rebut per l’elefanta. Era realment necessari pintar-la d’aquesta manera? Quin benefici en treu l’elefanta? Calia fer-li fer el pallasso? Els zoos han d'educar en democràcia i el que han fet crec que és maltractament animal innecessari, s’ho haguessin pogut estalviar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada