dimarts, 13 d’octubre del 2009

Publicitat masclista, publicitat homòfoba


Si les neurones cerebrals no ens fallen, els que ja fa temps que pentinem canes recordem algun anunci que dels que es repetien constantment a la televisió en blanc i negre dels seixanta. I probablement la majoria recordarà un dels molts espots del conyac Soberano, si més no el seu eslògan: “Soberano es cosa de hombres”.



Als seixanta, però també als setanta, als vuitanta i als noranta, la publicitat masclista estava a l’ordre del dia. Fins i tot avui, en ple segle XXI, encara que d’una manera més camuflada les tendències masclistes i sexistes planegen per part del que envolta al món publicitari.

Ara, però, com que sembla que tot està permès, que tot és vàlid per vendre un producte o una idea, alguns publicistes americans sense cap mena d’escrúpols s’han pres el luxe d’anar encara més enllà. Amb l’excusa que el fumar és dolent per la salut han fet una campanya d'espots televisius dirigida als adolescents en la que afirmen que fumar és de gais! Lluny queda l’anunci de Marlboro, aquell que del cowboy, un home “home” que fumava –per cert diuen que el protagonista de l’espot va morir "casualment" de càncer de pulmó-. He tingut l’oportunitat de veure algun d’aquest espots homòfobs, et deixen de pedra. Fomenten el rebuig, són el paradigma del que no ha de ser. Jutgeu vosaltres mateix@s ...




New Anti-Smoking Ads Warn Teens 'It's Gay To Smoke'

1 comentari:

  1. Resulta que el Marc em diu: m'estava llegint el teu blog i he trobat un article sobre anuncis homofobs, em sap greu dirte que has caigut a una broma de the onion vagi be
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_onion

    Resulta que he ficat els peus a la galleda, de tota manera crec que el que he dit té plena validesa. S'ha de combatre qualsevol tipus homofòbia.

    ResponElimina