dissabte, 6 de març del 2010

Militants del PSC a favor de la ILP PROU!


Avui és un dia important dins de la vida interna del PSC. Un grups de dones i homes militants i simpatitzants del partit han decidit llançar-se a la recollida de signatures dins de l’organització per tal de demanar la llibertat de vot dels diputats i diputades socialistes a la Iniciativa Legislativa Popular per a l'abolició de les curses de braus a Catalunya. El manifest i les signatures seran lliurades a la Comissió Executiva del Partit per la reunió que s’ha de celebrar el molt proper dilluns 15 de març.

No cal dir que dono suport completament al manifest, és més confesso orgullós i sense cap mena de rubor que hi ha algunes frases meves. Us demano, als i les que esteu d’acord amb la proposta que el signeu i que en feu la màxima difussió (via oral, mails, facebook. Twitter, aprofitant reunions...)

Manifest:


Socialistes per a l'abolició de les curses de braus

Nosaltres, dones i homes lliures, militants i simpatitzants del Partit dels Socilalistes de Catalunya, exposem :

El Parlament de Catalunya va votar majoritàriament donar curs a l'Iniciativa Legislativa Popular per a l'abolició de les curses de braus a Catalunya. Cal reconèixer l'esforç i l'èxit dels promotors d'aquesta ILP que ha comptat amb el suport de més de 180.000 signatures.

Un bon grapat d'afiliats del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) vam signar aquesta ILP, alguns en vàrem ser també fedataris, i molts afiliats i simpatitzants estem d'acord amb l'abolició de les curses de braus.

En aquest sentit, demanem al partit polític al qual estem afiliats, o del que som simpatitzants, que tingui en compte el nostre posicionament, que per altre banda creiem que és majoritari a la societat catalana.

No sabem si els partidaris de l'abolició som majoria o minoria dins del partit. Però sí estem segurs que som molts els afiliats que estem per aquesta opció.

No hi ha posicionament congressual sobre aquesta qüestió. Mai ha estat debatut quin ha de ser el posicionament del nostre partit vers aquest espectacle.

En conseqüència, i per coherència amb les diferents sensibilitats dins del partit vers aquest tema, demanem que es doni llibertat de vot als parlamentaris i les parlamentàries del nostre grup en la votació que tindrà lloc properament.

Volem pensar que la composició del grup parlamentari reuneix diverses sensibilitats sobre diferents aspectes que estan en el debat social. D'altre manera no s'entendria, donat el caire plural que històricament ha tingut i té el nostre partit.

La pervivència de les curses de braus a Catalunya és incompatible amb els temps d'una major sensibilitat pel patiment dels animals, i d'un major compromís per fer fora tradicions que considerem que s'enfronten a una ètica del respecte a la natura, i el rebuig a manifestacions fonamentades en el maltractament d'un esser viu.

Ens oposem a manifestacions, tot i que respectem que es puguin titllar de culturals, on triomfi un desencadenament de mort d'un ésser viu amb l'antesala d'un patiment acompanyat d'un espectacle de sang.

Som conscients que hi ha gent simpatitzant amb idees de progrés que puguin trobar atractiu l'espectacle de les curses de braus.

Però som conscients que una política progressista porta inherent la recerca d'avenços en els camps de l'ètica, la llibertat i el respecte humà i natural en el planeta. I cada racó del món és important per donar passes cap a una millor convivència entre l'ésser humà i la natura.

No estem per a posicionaments conservadors. La política no ha de ser la simple gestió de les coses tal i com estan, sinó la via per a assolir una societat millor.

Com ja hem dit abans, demanem la llibertat de vot dels components del grup parlamentari socialista, tot i que també podem entendre la recerca d'un consens amb d'altres grups parlamentaris per a obtenir un resultat favorable a la prohibició, i satisfactòri per els impulsors de l'ILP.




VULL SIGNAR EL MANIFEST


---------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Molt bé Enric. Acabo de signar. Reflecteix força bé la meva posició al respecte. Tot i que reconec d'entrada que mai he assistit a una cursa de braus, he de dir que en principi hauria de rebutjar qualsevol espectacle fonamentat en el maltractament a un esser viu. Ara bé, l'assumpte te moltes més variants. Antropològicament l'esser humà és un subjecte cultural, que no pren decisions únicament desde el punt de vista de la supervivència. És millor el destí d'un brau que el d'una gallina tencada per vida a un cubicle de filferro amb prou feines més gran que ella? Jo no ho se, i tot i que els meus dubtes no em faran eliminar les truites de la meva dieta si son prou forts com per otorgar precisament el benefici del dubte a aquells que, contrariament al que jo penso, gaudeixen de l'espectacle taurí. Per tot això crec que el més assenyat és donar llibertat als nostres parlamentaris. El tema és massa complexe, te masses angles como per categoritzar. I crec que ens em de felicitar tots plegats de que en el parlament és parlin d'aquests temes, que segons alguns no interesen a la gent, i que es pugui donar el interesantísim recull d'opinions tant diverses, en una escala tant variada de grisos, com la que veiem aquests dies.

    ResponElimina
  2. Bona iniciativa! Que no flaquegi!

    Ara bé, més que llibertat de vot, que demostra un partit que no sap com s'ha de posicionar, o pitjor, que defuig posicionar-se, jo exigeixo que el vot no sigui secret, com va ser el vot sobre si s'acceptava la IPL a tràmit.

    En una democràcia representativa, com és la nostra, és terriblement antidemocràtic que la ciutadania, l'electorat, no conegui el sentit del vot dels seus representants.

    ResponElimina
  3. Molte be, Enric, ja he signat, per al amic Camprubí nomes fer la reflexió de que sí es cert el patiment de les gallines, peró de moment, encara no es venen entrades per veure l'espectacle, darrera els que desde les institucions recolzen les corrides de braus en mes dún cas existeixen forts interesos economics.
    Pep Torres

    ResponElimina