diumenge, 5 de juny del 2011

Barça: les primes de la Champions i les retallades a les seccions





Segons la Vanguardia la consecució de la Champions li reportarà al Barça més de 50 milions d’euros, dels que els jugadors del primer equip en percebran 16 milions en concepte de prima.

Però aquests 16 milions no són els únics que els jugadors rebran, també per guanyar la lliga en recaptaran una quantitat similar. 16 i 16 són 32. 32 milions a repartir entre persones que cobren fitxes milionàries.

Mentrestant aquests dies la junta del Barça anuncia el tancament de la secció de beisbol i una retallada descomunal en les despeses i activitats ( la majoria ja no sortiran a competir fora de Catalunya) de la resta de seccions no professionals. Paradoxal, mentre uns cobraran una “pastarada llarga” els menys poderosos aniran al carrer, no us sona a res?

Algú s’ha posat a pensar que si cada jugador del primer equip -on ja cobra un sou i una fitxa molt considerables- renuncies al 10% de les seves primes i les “cedís” a les seccions aquestes podrien funcionar sense cap mena de retallada? Quans somriures guanyarien? Quants somnis es materialitzarien? Un fet d’aquestes característiques seria una demostració clara d’identificació dels jugadors amb els valors que el Barça diu representar. S'establiria un vincle estret i indestructible de complicitat entre tots els membres del club i la societat barcelonina i catalana. Només cal fer el gest.

A la vida no tot són els diners, els valors són també molt importants.

1 comentari: