dilluns, 21 de setembre del 2009

Barcelona estrena nou model de semàfor


Avui ha començat oficialment a Barcelona, la renovació de la xarxa semafòrica de la ciutat amb la progressiva implantació del model de semàfor guanyador d’un concurs d’idees convocat a pel propi ajuntament i que ja es va presentar a la primavera del 2008.

El nou model, que s’anirà instal·lant per tota la ciutat d’una forma continuada al llarg del propers anys en substitució als models més antics i obsolets, té com a una de les seves característiques de més impacte el seu poc volum. Però això no és tot.

A part d’un important canvi estètic, acompanyat d’una reducció del tamany de les senyals (prohibició, informatives) respecte a les actuals que s’hi afegiran. El sistema és molt més robust, més senzill de manteniment i utilitza la tecnologia led. Respecte a les anteriors bombetes, les noves permetran estalviar uns 800.000 € anuals a tota la ciutat, alhora que tenen una vida vuit vegades més llarga i una visibilitat molt més clara, el que reverteix en la seguretat dels vianants.

Amb el nou semàfor, Barcelona aposta pel futur, Barcelona aposta per la seguretat de les persones.

2 comentaris:

  1. Sóc fan d'aquest semàfor... té una mena d'estil japonés molt curiós!! :D

    ResponElimina
  2. T'oblides a més que estalviaran emissions de CO2 (els leds al consumir menys electricitat estalvien aquesta que s'ha de produïr sigui fins i tot amb renovables, produint CO2).

    ResponElimina