dimarts, 8 de març del 2011

Polítics sense escrúpols que falsegen dades per desprestigiar a l’adversari


Que s’acosten unes eleccions municipals ningú ho pot dubtar; els polítics de tots colors comencen a ensenyar les seves cartes i les seves propostes, algunes d’elles -les menys- són fins i tot innovadores. Això forma part del joc democràtic, és bo el contrastar projectes i és necessari per la salut del sistema. Però amb el legítim afany de voler guanyar unes eleccions massa sovint ens trobem amb situacions que a part d’escampar de mentides ratllen l’esperpent. Vegeu-ne una petita mostra del que us dic -permeteu-me que em repeteixi amb en Xavier Trias, no és que li tingui mania però es que cada vegada que obre la boca la vessa -.

Dimarts 8 de març de 2011, Xavier Trias fa unes lamentables declaracions, probablement sota l’efecte del “ jet lag” degut al seu viatge a Nova York, en les que entre d’altres “perles” diu el següent: la guàrdia urbana té un excés de gent a les oficines i el que necessitem es que estiguin al carrer”. Segons l’etern alcaldable de CiU de 2.800 agents només 1.600 estan destinats a patrullar la resta es dediquen a fer tasques d’oficina. Aquests són els números que dóna en Trias, ara fem una repassada als números reals i comprovables donats per la responsable de prevenció, seguretat i mobilitat i tercera tinent d’alcalde de l’ajuntament Assumpta Escarp: els guàrdies destinats al carrer no són 1.600 sinó 2.457, que són els destinats als districtes i a les unitats especialitzades.

Què li ha passat a en Trias? Estava mal informat? S’ha equivocat? L’han enredat els seu assessors? Ha mentit intencionadament? La resposta jo no la sé. Voldria pensar que ha estat un error, però coneixent el personatge i la seva tradició -recordeu que quan va ser diputat a Madrid gairebé sempre votava amb el PP- m’inclino a creure que en el seu darrer intent de ser alcalde de Barcelona utilitza un mostrari de falsedats sense cap mena d’escrúpols.

Aquesta manera de fer política, el dir coses que no són, a mi no m’agrada. Amb gent que com en Trias saben perfectament que falten a la veritat però no els importa no es pot anar enlloc. Això no és ètic. Barcelona i els seus ciutadans no es mereixen aquest tracte.

1 comentari:

  1. Mireu, vos proposo una jugesca, cerceu alla on sigui, emeroteques, videos, intervencions televisives i d'altres, alguna ideia, novetat, proposta amb cara i ulls que hagi fet el bon d'en Tries, no en trobareu cap, no hi ha prou amb una cara de " no trencar plats" per ser una alternativa al Jordi Hereu, nosaltres hem de saber arribar a la gent fent-li veure aquesta mancança aquest no pot ser el nostre alcalde.
    Pep Torres

    ResponElimina