dilluns, 26 de juliol del 2010

Futbol, samarretes i política


Acabo d’arribar a Amsterdam. Desprès d’un trajecte en tren d’un quart d’hora des de l’aeroport, surto de l’estació central. Vaig camí de l’hotel i a la primera tenda de “souvenirs” em trobo amb una samarreta que em crida l’atenció. Com que mai se sap si ho tornaràs a passar pel mateix lloc n’he fet una foto. Em sembla que ho he encertat; fa més de 6 hores que passejo per la ciutat i no he tornat cap samarreta del mateix estil.

El centre d’Amsterdam està farcit de botigues de records, a totes elles es poden trobar les típiques ceràmiques, els objectes d’humor amb referències sexuals -de dubtós gust- , els diferents records que guarden relació amb la “maria” i les samarretes de qualsevol tipus. Samarretes per a tots els gustos; “horteres", imaginatives, còmiques, eròtiques, esportives... I dins de les esportives, ara estan de moda la de la selecció nacional holandesa.

La de la foto constata un fet: a la vida els actes, les situacions, s'interpreten d’una manera diferent segons del punt de vista des d’ on es veuen. Si fem cas a lema de la samarreta, l’actuació de l’àrbitre a la final del mundial de futbol sembla que no va ser del gust d’alguns holandesos, altres -els seguidors de “la roja”- recordaran indignats les dures entrades dels jugadors del país de les tulipes sota la mirada permissiva de l’àrbitre. Qui té raó? Probablement ningú, o tots...

En el món de la política, també tothom vol tenir la raó. Ningú intenta posar-se en el lloc dels altres. Així ens va.

1 comentari:

  1. M'encantan els teus comentaris del dia a dia!Una abraçada i que disfrutis molt!

    ResponElimina