diumenge, 8 de novembre del 2009

El pretorià d’en Artur Mas

La guàrdia pretoriana era un cos militar que servia d’escolta als emperadors romans, l’Artur Mas no és emperador - què més voldria- però s’ha rodejat d’un grup que el protegeix com si fossin pretorians. El cap d’aquest escoltes d’elit, entre els qui es troben en David Madí i l’Oriol Pujol, és en Felip Puig.

Doncs bé el Felip Puig aquesta setmana l’ha vessat, s’ha passat; en un intent de desprestigiar al President Montilla s’ha fet ressò d’un rumor malintencionat que corria darrerament per la xarxa. D’una forma barroera, sense classe, ha retret en roda de premsa a l'Anna Hernández, la dona del president, l’acumulació de 15 càrrecs públics. En Puig obvia indicar que és normal ocupar diversos càrrecs en l’administració municipal, obvia també que l’Anna Hernández és regidora molt abans que en Montilla fos president, obvia dir que per llei només cobra un sol sou, obvia dir que tots els càrrecs deriven de la seva responsabilitat municipal, obvia intencionadament moltes més coses ja que el seu interès només era un donar credibilitat al rumor citat.

La polseguera que ha aixecat en Puig amb les seves declaracions ha estat important; la diputació de Barcelona ha emès un comunicat desmentit les afirmacions i aclarint conceptes. Els propis socis de Convergència Democràtica, els d’Unió Democràtica, han fet un altre comunicat desmarcant-se de les paraules d’en Puig per considerar-les inoportunes i fora de lloc.

Però anem una mica més enllà, ahir el Periódico va publicar un article que confirma que en Puig va ocupar 41 càrrecs quan era conseller d’obres públiques de la Generalitat. No tinc res en contra, qualsevol conseller ha d’ocupar diferents presidències d’empreses públiques, participar en diferents consells d’administració, els 41 càrrecs són legals i són derivats del de conseller. El que no m’agrada i ho haig de denunciar és la poca vergonya que ha tingut. No es pot anar per la vida criticant els demés quan tu fas exactament el mateix, no es pot anar per la vida posant en qüestió la legalitat o moralitat d’actuacions de polítics d’un altre color quan se sap positivament que no hi res a objectar. Aquestes actuacions només aconsegueixen una cosa: debilitar la democràcia.

Finalment, vull fer un advertiment a l’Artur Mas. Artur: cal que vigilis, t’has rodejat d’una guàrdia pretoriana sense escrúpols, vigila que no et passi com a Juli César i caiguis apunyalat pels teus propis amics. Jo no me’n fiaria, el temps ho dirà...



També escriuen sobre aquest tema:
Joan Ferran
Manuel Cáceres
José Rodriguez

3 comentaris:

  1. Enric,

    Estic d'acord que les formes de Felip Puig son barroeres... I no només aquesta vegada. Jo diria que el traeix (com a persona i com a politic) l'actitut que agafa quasisempre quan te la tarima al devant i un microfon... Esdevé una mena de perdonavides. I això, en un politic que ha de parlar sovint i sortir per televisió, es molt trist de veure...

    Com apunt històric, Cesar no tenia guardia pretoriana ni era encara emperador... Brutus era amic, certament, fins i tot considerat fill. Caligula si que morí a mans de la guardia pretoriana.

    Bona nit!

    ResponElimina
  2. Aclariment. Eric: Estic d'acord amb el teu apunt històric, en cap moment he volgut dir que matessin els César el pretorians, he dit que el mataven el seus amics. Segurament no m'he explicat com era necessari, el meu fill petit també m'ha retret la confusa redacció. La meva intenció era, i és, la d'avisar al Mas de la gent que el rodeja. Demano disculpes pel possible malentès i aprofito per donar-te les gràcies per la necessària correcció.

    ResponElimina
  3. El que fá aquet barrut, capgrós, i perdoneu, perqué es que no el trago, el veig fals, hipócrit,trapaser,set ciencies, que sempré fa sentencies i té la raó,en la mentida. Fá el mateix que fá el PP, defensar la mentida cóm una veritat i si en de jurá sobre la biblia, i en nom de Deu, tan bé ho faria, aquet, si que es en Judas. J. Vallés

    ResponElimina