dimecres, 22 de setembre del 2010

Així, no


El proper 29 de setembre els sindicats i altres organitzacions socials han cridat a la ciutadania a la vaga general sota el lema “Així, no”. Les raons de la vaga són múltiples i diverses però fonamentalment són per aturar la reforma laboral proposada pel govern d’en Zapatero.

Segons els sindicats, la reforma dóna més poder als empresaris, facilita l’acomiadament i l’abarateix, incrementa la temporalitat...Totes aquestes mesures afegides a les ja preses com la de la congelació de pensions o la de la reducció dels salaris dels funcionaris han motivat a la crida per una vaga general. Una vaga general legítima i justa que tindrà les seves conseqüències -per bé o per mal- en el futur immediat d’Espanya i de tots els seus treballadors i de les seves treballadores. Espero que tot vagi bé.

Fins ara els sindicats han portat les coses força bé. De la vaga se’n parla, veurem quin seguiment tindrà, els desitjo el millor. Només una queixa; no és de rebut que en una societat democràtica on et pots comunicar de moltes maneres s’embruti intencionadament el mobiliari urbà. Els contenidors de brossa de Barcelona, o al menys els del meu barri, són plens de cartells convocant la vaga. No podien enganxar-los a les columnes anunciadores -els pirulins- que estan repartides per tota la ciutat?

En definitiva: dret de vaga sí. Però embrutant la ciutat: Així, no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada