divendres, 27 d’agost del 2010

Quan les declaracions polítiques traspuen racisme...


Llegeixo primer amb sorpresa i desprès amb indignació el resum que ha fet Nació Digital.cat de la intervenció d’en Oriol Pujol als matins de TV3. Oriol Pujol, a part de diputat i portaveu de CiU al Parlament, és un important dirigent de Convergència Democràtica de Catalunya, el principal partit de l’oposició a Catalunya des de fa 7 anys.

És normal i habitual que des de l’oposició no s’estigui d’acord amb les propostes del govern. La discrepància en el món de la política és important, la discussió de les diferents proposicions o intercanviar idees es profitós per a tothom i sovint condueix a consensos esperançadors.

A en Pujol, l’Oriol, se l’hi ha anat la mà, s’ha passat de frenada. En un intent de desprestigiar al President Montilla i les seves propostes federalistes ha afirmat que en “Montilla ens vol convertir en una gran Múrcia”. Amb aquesta afirmació es desprèn que Pujol dóna per fet que ser de Múrcia o murcià és alguna cosa dolenta i menyspreable. Es poden dir les coses de moltes maneres però tal com ho ha dit demostren una creença de superioritat que considero intolerable.

Tothom té dret a defensar les seves opinions. L’autonomisme, el federalisme o l’independentisme són opcions totes elles respectables. El que no és de rebut, ni democràtic, són afirmacions clarament racistes -els catalans per sobre els murcians-. Fins ara ningú l'ha desautoritzat, un cop més als de Convergència se’ls veu el plomall.


5 comentaris:

  1. Està clar que aquest Oriol no sap que Montilla no ens portarà un govern del PP.On viu "aquest" (no puc dir "polític" ja que no se que fa, dient aquestes coses) a Catalunya no perque no s'entera de res.
    Carme

    ResponElimina
  2. Agafat una mica pels péls aquest comentari de racisme eh?. es referia al fet de no convertir-nos en una CCAA regió. Haurien de vigilar amb la demagògia...

    ResponElimina
  3. Xafe: en política, i més si ets un dirigent que pretén governar, s'ha de vigilar molt el que es diu. El comentari del Pujol és quan menys despectiu i té un to de superioritat gens digne. No és de rebut insinuar que sóc demagog quan només constato un fet.

    ResponElimina
  4. Benvolgut Xafe, per supost que té una connotació despectiva, perque haguera podut dir "Montilla ens vol convertir en una autonmia més, tot i que la matjoria dels catalans tenim l'aspiració de'en constituir-nos com un altre tipus d'entitat política i bla ba bla"..." Això haguera podut dir, en lloc d'anomenar cap regió determinada amb l'intenció d'aprofitar certes connotacions (retòricament eficasses en la mesura en que la parroquia política a la que es dirigeix las identifica molt facilment) del terme "murcià" a Catalunya (ho sent molt, però les connotacions existeixen i els oradors politics ho saben bé).

    De totes maneres, com diem en espanyol a Múrcia, "con su pan se lo coma".

    Imagineu, només, per cert, que un poític murcià haguera dit una cosa similar però referint-se als catalans, i després haguera dit que es tractava sols d'un eixemple.

    Per a terminar, perdoneu el meu català tan roïn, però per a bé o per a mal, soc murcià i no més conec aquesta llengua d'haver anat a passar algú estiu al Pirineu lleidatà quan era petit, o d'aver tractat d'aprener-la després llegint alguna novel.la o algun'altra cosa a internet.

    Adéu i gràcies.

    ResponElimina
  5. Si si, es veu que el volen portar al Tribunal pels Drets Humans i tot, quines declaracions tan ofensives!

    ResponElimina