dijous, 7 de gener del 2010

El Zoo, Depana i les mones de Barbaria


Fa uns dies el Zoo de Barcelona va firmar un conveni de col•laboració amb DEPANA- Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural- pel rescat, la protecció i la conservació de la Mona de Barbaria (Macaca Sylvanus). Aquest acord significa que ambdues entitats treballaran estretament per la recuperació d'aquesta espècie en el seu habitat natural alhora que intentaran millorar les condicions de vida dels animals que han estat objecte d'aquest tràfic.

Són vàries les causes de la lenta, però progressiva, desaparició de les mones de Barbaria: conreus agrícoles, degradació dels boscos, grans sequeres (degudes al canvi climàtic?), però també la persecució sistemàtica i el tràfic il•legal.

I és en l'aspecte de millorar les condicions dels animals objecte del tràfic il•legal que el zoològic de Barcelona ha adequat un espai on des de fa unes setmanes acull 5 mones de Barbaria decomissades. La nova colònia formarà part del programa internacional de protecció d’aquesta espècie, declarada "en perill" el 2008 per la UICN (Unió Internacional per la Conservació de la Natura).

El fet que el Zoo de Barcelona posi en marxa una nova instal•lació no és un fet rellevant, més aviat és un fet habitual, el que sí que és important és la seva constant implicació per la millora de les condicions de vida dels animals -in situ i extra situ-, complint així el paper que la societat moderna atorga als zoològics. Té una transcendental importància, i m’agradaria ressaltar, el fet que una organització de reconegut prestigi local i internacional com DEPANA col•labori activament en un projecte comú amb el Zoo. Administració i ONG juntes treballant per un món millor. Així sí que s’avança.

1 comentari:

  1. Gracias por tu invitaciones y tenernos informados. Aqui te dejo la mia.
    Mi nueva entrada del Blog: DOS PAJAROS DE UN TIRO.

    ResponElimina