dijous, 17 de desembre del 2009

Galetes d’avellanes, les “Makronen”


No cal que us digui que la meva mare té receptes de cuina molt bones, unes poques les heu pogut llegir en aquest bloc. Fins i tot alguns i algunes les heu provat de fer, i de ben segur que les repetireu.

Avui us presento una nova recepta que la meva mare va aprendre de la seva mare i que aquesta havia après de la seva sogra alemanya, la meva besàvia Anna Marie Fleck: les galetes d’avellanes, a casa les coneixem per “Makronen”.

Ingredients:

5 clares d’ou
300 grams d’avellanes (si són de Riudoms millor)
80 grams de farina
250 grams de sucre
Aroma de vainilla

Preparació:

Batre les clares d’ou fins que arribin al punt de neu.
Moldre les avellanes.
Barrejar les clares amb tots els altres ingredients molt suaument. Cal que les clares no “baixin”.
Amb dues culleretes fer "muntanyetes" i dipositar-les sobre la safata del forn prèviament engreixada.
Posar una avellana sencera sobre cada pastisset.
Posar-ho al forn suau (180 graus) durant uns 35 minuts.

1 comentari: