diumenge, 8 de març del 2009

Jardins de Laura Albéniz, nou espai de llibertat


Aquest diumenge s’han obert al públic els jardins Laura Albéniz, un nou interior d’illa de l’Eixample, 1330 metres quadrats en ple centre de la ciutat, al carrer Pau Claris amb Mallorca. Es un pas més cap el compliment del comprimís de l’alcalde Jordi Hereu de que abans del 2010 a l’Eixample de cada 9 illes de cases hi hagi un lloc interior obert al públic, així els veïns disposaran d’un espai verd cada 200 metres i el districte assolirà els 50 interiors d’illa recuperats.

La recuperació dels interiors d’illa és una vella reivindicació veïnal en la que l’ajuntament de Barcelona hi ha posat molt esforços. Es tracta de rescatar pel ús públic allò que durant molt anys ha estat en mans privades, sovint mig abandonats, o ja amb desús o mal utilitzats. No és una empresa senzilla, s’ha de parlar amb el propietaris, s’ha d’arribar a acords, s’ha de pactar amb el veïns afectats. s’han de fer projectes en funció de les especificitats de cada illa.

Avui pensionistes, nens , joves i adolescents, pares i mares tenen un nou lloc d’esbarjo. Ells i elles han guanyat, Barcelona ha guanyat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada