dissabte, 14 de febrer del 2009

Baròmetres






En meteorologia els baròmetres són instruments que serveixen per mesurar la pressió atmosfèrica i realitzar previsions, en política el baròmetres son les enquestes que es fan amb una periodicitat determinada per tal de calibrar l’estat de l’opinió pública en relació amb la situació política i econòmica i eix facilitar les accions futures de partits o administracions. Però mentre en meteorologia existeix un consens ampli i un llenguatge comú, en política per la interpretació del resultats cada “expert”, i en política com en el futbol tots som o ens creiem experts, fa la seva lectura: lectures diferents, interessades, les públiques distintes a les privades, pessimistes, optimistes...

Ahir es va presentar el baròmetre trimestral que fa l’ajuntament de Barcelona. No es la meva intenció fer-ne una valoració però un cop més es demostra que cada organització en fa la lectura pública que més l’interessa: els socialistes que estan al capdavant, els de CiU que en Trias està millor, el d’IC que està per sobre d’ERC, Esquerra que creix un miqueta, els populars que parlen del vot ocult... En fi les dades són les que són i que tothom en tregui les conseqüències que cregui convenients.

A Barcelona, els socialistes estem al front de l’ajuntament des de fa casi 30. Al llarg d’aquets anys hem governat conjuntament i/o amb el recolzament d’ICV-EVA (abans el PSUC), amb CiU (recordeu en Cullell tinent d’alcalde el 79?) i amb ERC. L’única força que no ha col·laborat en el govern de la ciutat amb el PSC ha estat, per raons òbvies el PP. Els socialistes estem orgullosos de la nostra ciutat, estem orgullosos de les transformacions que s’han produït, dels grans avenços aconseguits, de seva la internacionalitatzió, de la seva capitalitat tant catalana com euromediterrànea, però també estem cofois del seus petits racons, de la recuperació d’illes de l’Eixample, del parc central, del castell de Montjuïc, de les zones 30, de la zona Fórum , del servei de tele assitència, de la plaça Lesseps , la cobertura de Carles III, de l’atenció a les persones, dels tramvies i de moltes i moltes coses més.

Els socialistes ens estimem Barcelona, i com ens la estimem volem seguir al seu capdavant. Els resultats del baròmetre estan per interpretar-los i, com encara queden més de dos anys per les eleccions municipals, intentar rectificar o prioritzar unes polítiques sobre altres.

No m’agradaria acabar sense donar-vos la meva lectura parcial i esbiaixada del baròmetre: pels socialistes, malgrat algun mitjà d’opinió ens intenti fer creure el contrari, la cosa no està malament. Això sí, ara cal visualitzar més la política de proximitat. Sortim dels despatxos i actes interns i fem més barri. Barcelona ens ho agrairà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada